N:o 2341 - Lauantai 2021-01-02
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja
Pertti Manninen
Edellinen - Seuraava - Kaikki

"Suomi voittaa aina". Kuva: Pertti Manninen 28.7.2011.

2.1.2021. Lauantai.
Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020. Lue! Tasavallanpresidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe 1.1.2021. Lue!
Iltalehden lukijoiden kommenttipätkä aiheeseen presidentti vs hallitus presidentin puheessa. Lue!


2011. Heinäkuu. "Suomi voittaa aina".


Neste Oil Rally Finland - Suomen MM-ralli - Jyväskylän MM-ralli
.
Siirtymätaipaleellekin riitti katselijoita, jotka vilkuttivat innokkaasti niin rallareille kuin myös pikataipaleille kiiruhtaville jännäreille. Kuvassa Mersun toista lippua työnnetään juuri ikkunasta hulmuamaan tässä keskisuomalaisessa kansanjuhlassa.
Kuva: Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Keskusta. - Pertti Manninen sattumalta paikalleosuunena uintiretkellä torstaina 2011-07-28 klo 16:37.
Kuva


2020. Helmikuu.
Suomi voittaa aina?Kone vs. Thyssen. Lue!
Sonera vs. Telia.
Arkisto.  Lue!
Latvala vs. Mäkinen.
 Lue!
Rinne vs. Häkämies.
 Lue!
Mäenpää vs. Toiviainen. 
Lue!


Tammikuu 2021
1.1. Auld Lang Syne

Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Kuvasarja

Topautoosat.fi

Renkaat.com

1.1. Auld Lang Syne

Kuvasarja


Joulukuu 2020
Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. LUE!

2020. Joulukuu. Uhattiinko Ohisaloa?
LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!


1.1. Auld Lang Syne

Should auld acquaintance be forgot and never brought to mind?Should auld acquaintance be forgot and days of auld lang syne?For auld lang syne, my dear, for auld lang syne,we’ll take a cup of kindness yet for auld lang syne

Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Yle Teeman lähetyksestä joulupäivänä 25.12.2020 12:48. Pertti Manninen.


Kulkuri kuuntelee kauempaa hiljaisesti kuuluvaa laulua, kun vieraat eivät saapuneetkaan juhlapöytään.


Tää ystävyys ei raukene
Tää ystävyys ei raukene, vaan kestää ainiaan.
On suuri silloin riemumme, kun jälleen kohdataan.
Tiet kauas voivat loitota, jää muistot sydämiin.
Siis vielä kiitos kaikesta ja terve näkemiin.


HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA
Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Yle Teeman lähetyksestä joulupäivänä 25.12.2020 12:48. Pertti Manninen.


Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työntekijöilleen joulupäivän vapaaksi.

Lue!

Epätäydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Lue!

Epätäydellinen maailma.
Ylen uutislähetys joulupäivänä 25.12.2020 17:00. LUE!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnenkantamoinen?
2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

 


2.1.2021. Lauantai.
Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020.

Viikkosanomat 1.1.2021

Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020

Valtioneuvoston viestintäosasto  31.12.2020 3.00

PUHE

Millainen kulunut vuosi on ollut? Vaikea, opettavainen ja pysäyttävä ainakin.

 Koronavuosi on ollut yhteinen ponnistus ja silti se on ollut jokaiselle myös omanlaisensa. Osa on menettänyt läheisen, osa on menettänyt työnsä ja moni on joutunut luopumaan asioista, jotka ovat tuttuja ja tärkeitä. Vuosi on ollut toisille vaikeampi kuin joillekin muille. Se on silti ollut pysäyttävä meille kaikille.

Olemme joutuneet tekemään vuoden aikana päätöksiä, joita emme olisi halunneet tehdä. Olemme joutuneet sulkemaan kouluja ja kirjastoja, rajoittamaan liikkumista, kokoontumista ja elinkeinotoimintaa, keskeyttämään harrastustoimintaa sekä puuttumaan moniin muihin arjen asioihin. Päätöksiä ei ole tehty kevein mielin vaan siksi, että ne ovat olleet välttämättömiä ihmisten terveyden ja elämän suojelemiseksi. Samalla olemme pyrkineet vähentämään toimien aiheuttamia vaurioita ohjaamalla tukea ihmisille, yrityksille ja kunnille.

Suomi on onnistunut koronatilanteen hallinnassa terveydellisesti ja taloudellisesti monia muita maita paremmin. Rokotukset on aloitettu ja näemme jälleen valoa edessäpäin. Vaikka kuljemme parempia aikoja kohti, on meillä yhä oltava malttia toimia vastuullisesti ja noudatettava viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia. Pandemia ei ole ohi, ja väestön kattavan rokotesuojan saamisessa menee vielä aikaa. Siksi meidän on mahdollisuuksien mukaan työskenneltävä etäyhteyksien kautta, vältettävä kokoontumisia, huolehdittava hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, käytettävä maskia ja oireisena hakeuduttava välittömästi koronatestiin. Toiminnallamme vaikutamme siihen, että yhteiskunta on turvallinen kaikille ja että selviämme kriisistä yhdessä.

Malttia tarvitaan myös koronan jälkeen. Kun rakennamme yhteiskuntiamme ja talouksiamme pandemian jälkeisessä ajassa, emme voi tyytyä vanhoihin tapoihimme ja toimintaamme. Meidän on rakennettava tulevaisuuttamme kestävämmällä tavalla ja hakien tasapainoa ihmisen ja luonnon välillä. Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja luonnonvarojen kestämätön käyttö ovat ihmiskunnan suurimpia ongelmia. Meidän on luovuttava osasta vanhoista tavoistamme, jotta lapsillamme ja heidän lapsillaan on mahdollisuus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään. Samalla voimme luoda uutta yritystoimintaa, työtä ja hyvinvointia.

Suomi laatii parhaillaan omaa elpymissuunnitelmaansa osana Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälinettä. Suomen kestävän kasvun ohjelmalla pyrimme edistämään niin nopeavaikutteista elpymistä kuin pitkällä aikavälillä välttämätöntä elinkeinoelämän rakenteiden ja julkisten palveluiden uudistumista. Ohjelman painopistealueet ovat 1) koulutus, tutkimus- ja innovaatiotoiminta 2) vihreä siirtymä, 3) Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen, 4) kestävän infrastruktuurin ja digitalisaation vahvistaminen, 5) työmarkkinoiden toiminta, työttömille suunnatut palvelut ja työelämän kehittäminen sekä 6) sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden vahvistaminen ja kustannusvaikuttavuuden lisääminen.

Euroopan talouden elpyminen pandemiasta ja sen aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä on Suomelle kriittisen tärkeä kysymys. Me emme voi ratkaista pandemiaa yksin, vaan sen selättämiseksi tarvitaan yhteistä onnistumista. Yhtä lailla talouden nostamiseksi tarvitaan yhteisiä ponnistuksia kansallisten toimien lisäksi. Katse on suunnattava omasta nenänkärjestä pidemmälle. Euroopan toipuminen on meidän etumme.

Vaikka vuotta 2020 on hallinnut koronakriisi, olemme samalla vieneet hallitusohjelmassa sovittuja uudistuksia määrätietoisesti eteenpäin. Pienimpiä eläkkeitä ja perusturvaa on korotettu, aktiivimalli on purettu, oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen on palautettu kaikille lapsille, varhaiskasvatuksen ryhmäkoot ovat pienentyneet, koulutuksen resursseja on lisätty kaikilla koulutusasteilla, oppivelvollisuuden laajentamisesta on päätetty ja toisen asteen koulutus muuttuu aidosti maksuttomaksi, hoitajamitoitus on säädetty lakiin, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on annettu eduskunnalle, perhevapaauudistuksen päälinjat on sovittu, tie-, raide- ja väyläinfrastruktuuriin on tehty mittavia panostuksia, energiaverotuksen uudistuksesta on päätetty, työllisyyden pohjoismainen malli etenee ja ensimmäinen osa rakenteellisista toimista työllisyyden vahvistamiseksi on tehty.

Vuonna 2021 meidän on jatkettava toimia, joilla uudistamme yhteiskuntaamme sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävämmäksi. Toimia tehdään tavalla, joka pitää kaikki ihmiset ja alueet mukana muutoksessa. Kun rakennamme uutta, on hyvä myös arvostaa sitä, mikä toimii. Suomalainen yhteiskunta on jälleen osoittanut vahvuutensa vaikeuksien kohdatessa. Meillä on toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, luotettavat viranomaiset ja vakaa demokratia, osaavat opettajat, hyvät digitaaliset valmiudet, kyky sopeutua nopeasti yllättäviin tilanteisiin sekä keskinäistä luottamusta yhteiskunnassa, joka on auttanut meitä selviytymään kriisin keskellä. Suomalaisissa on sisua ja sitkeyttä.

Vaikka tämä vuosikymmen alkoi tavalla, jota emme osanneet vielä viime vuonna ennakoida, voimme yhä tehdä tästä ratkaisujen vuosikymmenen. Se vaatii meiltä rohkeutta, yhteistyötä ja kykyä sietää epävarmuutta. Samoja asioita, joita koronavuosi on meiltä kaikilta vaatinut.

Rauhallista, turvallista ja parempaa uutta vuotta kaikille!

Sanna Marin
pääministeri

Viikkosanomat. Pertti Manninen. 1.1.2021 23:14.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia.

Kommentti lisäys. Iltalehti julkaisi tervehdykseen liittyvän artikkelin eilen ja siihen on nyt tähän mennessä tullut 1.2 k kommentteja!

Tässä ensimmäinen.

Screenshot_20210101-232328

Tags: , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/
2021/01/01/2021-tammikuu-paaministeri-sanna-marin-uudenvuoden-tervehdys-31-12-2020-kokonaisuudessaan/


2011. Heinäkuu. "Suomi voittaa aina".

Neste Oil Rally Finland - Suomen MM-ralli - Jyväskylän MM-ralli.
Siirtymätaipaleellekin riitti katselijoita, jotka vilkuttivat innokkaasti niin rallareille kuin myös pikataipaleille kiiruhtaville jännäreille. Kuvassa Mersun toista lippua työnnetään juuri ikkunasta hulmuamaan tässä keskisuomalaisessa kansanjuhlassa.
Kuva: Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Keskusta. - Pertti Manninen sattumalta paikalleosuunena uintiretkellä torstaina 2011-07-28 klo 16:37.
Kuva


2020. Helmikuu.
Suomi voittaa aina?Kone vs. Thyssen. Lue!
Sonera vs. Telia.
Arkisto.  Lue!
Latvala vs. Mäkinen.
 Lue!
Rinne vs. Häkämies.
 Lue!
Mäenpää vs. Toiviainen. 
Lue!


Tammikuu 2021
1.1. Auld Lang Syne

Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Kuvasarja
1.1. Auld Lang Syne

Kuvasarja


Joulukuu 2020
Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. LUE!

2020. Joulukuu. Uhattiinko Ohisaloa?
LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!


2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!


2.1.2021. Lauantai.
Tasavallanpresidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe 1.1.2021.

Viikkosanomat julkaisee presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen kokonaisuudessaan.

1.1.2021.

KANSALAISET. 

Haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia. Olemme toistaiseksi selvinneet koronaviruksesta moniin muihin maihin verrattuna varsin hyvin. Erityinen kiitos koskee niitä, jotka ovat työkseen pitäneet muiden terveydestä huolta. Mutta saavutus on yhteinen. Vaikean paikan tullen koko Suomi on jälleen osoittanut vahvuutensa ja sietokykynsä.

Korona on kohdellut meistä jokaista hyvin eri tavoin: yksiä peruuttamattoman raskaasti; toisia siedettävämmin, vain normaalia arkielämää vaikeuttaen.

Kokemus on kuitenkin yhteinen. Vaille vaikutuksia ei ole jäänyt kukaan.

Onnistuminen on myös jatkossa meistä jokaisesta kiinni. Vaikka väsymys jo painaa, vielä on löydettävä voimia jatkaa.

Koettelemus kun ei ole ohi. Rokotteet luovat jo toivoa, mutta poikkeukselliset olot jatkuvat parhaassakin tapauksessa vielä kuukausia. Rajoituksista päästään vain rajoituksia noudattamalla. Rokotteista on apua vain rokotukset ottamalla.

Yhteinen tulevaisuutemme rakennetaan jokaisen yksilön teoilla, tässä ja nyt. Myös vastuu on yhteinen.

* * *

VUODEN 2020 tavoin taakse on pysyvästi jäänyt myös sitä edeltänyt maailma. Sittenkään, kun koronasta päästään, ei luvassa ole paluuta entiseen.

Vielä on vaikea täysin ymmärtää, miten perustavaa laatua olevan myllerryksen keskellä nyt olemme. Jotain silti jo tiedämme. Kohtaamme uuden.

Pandemia on muuttanut meitä. Oleminen vaihtui hetkessä toiseksi. Oli hämmentävää havaita haavoittuvuus – kuinka kaukana ihmiskunta onkaan kaikkivoipaisuudesta. Kukin on kohdaltaan päätynyt vakaviin mietteisiin, mittaamaan itseään ja kestävyyttään oudon keskellä. Yksinäisyyskin on monelle tullut valitettavan tutuksi. Jaettu ankara kokemus toisaalta myös tiivistää. Kuinka riippuvaisia olemmekaan toisistamme ja toistemme huomioimisesta. Tämä toivottavasti pysyy mielissämme pitkään.

Mutta ei muutoksessa yksin pandemiasta kyse ole. Ilmaston lämpeneminen jatkaa etenemistään, pelättyäkin nopeammin. Kansainvälisen politiikan voimasuhteet ovat voimakkaassa liikkeessä. Rahataloudessa miljoonat ovat arkipäiväistyneet, miljardien ohella yhä useammin esiin vilahtaa 12-nollainen biljoona. Samalla uudet murrosteknologiat, tekoälystä kvanttilaskentaan, lyövät itseään vauhdilla läpi.

Uuden kohtaaminen tarjoaa uusia tilaisuuksia tehdä asioita paremmin ja viisaammin kuin ennen. Uuden kohtaaminen voi myös tuntua pelottavalta. Paljon vaarallisempaa on kuitenkin yrittää ripustautua sellaiseen vanhaan, joka ei enää palaa.

* * *

HISTORIASTA muistamme aikakausia, jolloin yhteisen ponnistuksen päämäärä oli selvä. Kannattelimme nuorta demokratiaa ja toimme Suomen maailmankartalle. Puolustimme maata ja maksoimme sotakorvaukset. Jälleenrakensimme talouden ja uudistimme yhteiskuntaa. Loimme koulutuksen ja sivistyksen pohjalle hyvinvoinnin. Teimme määrätietoisesti selväksi olevamme osa länttä.

Aiemmissakaan taitekohdissa entinen perusta ei ole koskaan tyystin kadonnut alta. Vahvuuksien pohjalle on luotu uuden etenemisen suuntaa. Olemme taas uudessa taitekohdassa. Meistä jokaisen on kysyttävä itseltämme: mikä määrittää yhteistä tahtoa uuden kohtaamiseen nyt?

Itsenäisyyspäivän yhteydessä minulla oli tilaisuus keskustella kenraali Jaakko Valtasen kanssa. Kenraali puhui viisaasti ”yhteistunnon” merkityksestä. ”Eikö juuri sellainen yhteiskunta, jossa yksityisen kansalaisen asema ja oikeudet ovat turvattuja, ole puolustamisen arvoinen?” hän kysyi.

Tuohon yhteistuntoon, tai osallisuuteen, tiivistyy Suomessa paljon sellaista, jonka arvoa emme itse aina muista. Usein se nähdään paremmin ulkopuolelta. Suomen menestys kansainvälisissä vertailuissa ei ole sattumaa. Tällainen yhteiskunta toden totta on puolustamisen arvoinen.

Suomen kansalaisuus on sen haltijalle arvokas pääoma. Turvapaikka Suomessa antaa sekin paremman aseman kuin valtaosalla maailman ihmisistä on. Aiheellisesti käydään keskustelua, väittelyäkin, kaikkien täällä asuvien vapauksien ja oikeuksien laajuudesta. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet toiseen vaakakuppiin asettuvat vastuu ja velvollisuudet. Tavoitteena punninnassa pitäisikin olla näiden ”oikeasuhtaisuus”, sillä ilman vastuuta ei ylläpidetä oikeuksiakaan. Suomalainen yhteiskunta toden totta on vastuun ottamisen arvoinen.

* * *

VIIME aikojen keskustelu turvallisuudesta johdattaa pohtimaan laajemmin, siis yksittäistapauksista erillään, eräänlaista sivistysvaltion dilemmaa. Lyhyesti kuvattuna kysymys on siitä, miten annetaan turvaa ihmisille, joiden varalta joudutaan sitten turvaamaan muita, siis suojautumaan.

Tästä puolestaan seuraa vaikeita jatkokysymyksiä. Missä määrin yksilön oikeuksien vastapainoksi voidaan asettaa kaikkia koskeva turvallisuus? Tai päinvastoin, voidaanko koko yhteiskunnan turvallisuus vaarantaa asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle?

Tätä pohdintaa Euroopan sivistysvaltioissa käydään ja toistaiseksi on päädytty kovin erilaisiin ratkaisuihin.

Reilu vuosi sitten kannoin huolta siitä, ettei Suomi saa päätyä tilanteeseen, jossa turvallisuusriskien kohtelu on lievempää ja lainsäädäntömme väljempää kuin verrokkimaissa. Turvallisuustilanne vaatii jatkuvaa ajan tasalla oloa, kuten nyt tapahtuu terrorismilainsäädäntöä uudistettaessa.

Turvallisuuden tunnetta on myös horjutettu uusin, digitaalisin keinoin. Olipa kohteena eduskunta tai yksityisten ihmisten terveystiedot, sana ”tietomurto” antaa liian harmittoman vaikutelman. Kyberhyökkäykset ovat turvallisuutta uhkaavia, ne ovat hyökkäyksiä yksilöitä kohtaan, hyökkäyksiä koko yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Niitä on kyettävä torjumaan paremmin, kansainvälisestikin.

On sanottu, että viranomaiset virkavastuulla huolehtivat turvallisuudesta. He varmasti tekevätkin voitavansa, kukin kohdaltaan säädetyissä puitteissa. Näiden puitteiden tulee olla ajan tasalla. Meidän ei tulisi koskaan joutua tunnustamaan, että olemme olleet politiikassamme naiiveja.

* * *

JÄI itsenäisyyspäivästä mieleen toinenkin kohtaaminen. Itähelsinkiläisten Biolasten esityksen pääviestinä oli ”ota pallosta kii”. Heidän huolenaan oli, hyvin perustellusti, ilmastonmuutos. Sama huoli näkyy vahvasti lapsilta ja nuorilta pitkin vuotta saamissani viesteissä. Tähän vaatimukseen meidän on pystyttävä vastaamaan.

Viime vuoden alussa oli mahdotonta edes kuvitella, että joutuisimme välttämään läheisyyttä ja sosiaalista kanssakäymistä, rajoittamaan liikkumista ja kulkemaan maskit kasvoilla. Nyt tuo mahdoton on jokapäiväistä – olemme vaaraa välttääksemme muuttaneet käyttäytymistämme tavalla, jota on vaikea uskoa. Olisiko tästä opiksi ja avuksi toisen vaaran, ilmastonmuutoksen torjunnassa? Nimittäin juuri ihmisten käyttäytymisestähän ilmastonmuutoksessa on kysymys.

Opittavaa riittää muussakin elämässä. Kaikkivoipia ihmiset eivät ole, mutta moneen pystymme. Uutta kohdattaessa parempaan kannattaa pyrkiä. Siihen pandemia on meitä johdatellut. Tarve ottaa omassa käytöksessä toiset huomioon, halu auttaa toista ja kyky sopeutua poikkeuksellisiin oloihin vievät kaikki ihmisyyttä eteenpäin. Jatketaan sillä tiellä.

Toivotan teille kaikille onnellista alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 1.1.2021 22:50.

Lähde: HS.

Kommenttilisäys 1.1.2021 23:48.

Iltalehden presidentin puhetta käsitellään artikkeliin on tähän mennessä tullut 487 kommenttia, siis reilusti alle puolet siitä, mitä pääministeri Sanna Marinin päivää aikaisemmin julkaistuun uudenvuoden tervehdykseen. Vielä lukema voi tietenkin nousta!

Tässä ensimmäinen kommentti molemmille. Pääministerille ja presidentille!

Screenshot_20210101-232328 Screenshot_20210101-234455hyvin

Tags: , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/
2021/01/01/2021-tammikuu-tasavallan-predidentti-sauli-niiniston-uudenvuoden-puhe-kokonaisuudessaan/


2011. Heinäkuu. "Suomi voittaa aina".

Neste Oil Rally Finland - Suomen MM-ralli - Jyväskylän MM-ralli.
Siirtymätaipaleellekin riitti katselijoita, jotka vilkuttivat innokkaasti niin rallareille kuin myös pikataipaleille kiiruhtaville jännäreille. Kuvassa Mersun toista lippua työnnetään juuri ikkunasta hulmuamaan tässä keskisuomalaisessa kansanjuhlassa.
Kuva: Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Keskusta. - Pertti Manninen sattumalta paikalleosuunena uintiretkellä torstaina 2011-07-28 klo 16:37.
Kuva


2020. Helmikuu.
Suomi voittaa aina?Kone vs. Thyssen. Lue!
Sonera vs. Telia.
Arkisto.  Lue!
Latvala vs. Mäkinen.
 Lue!
Rinne vs. Häkämies.
 Lue!
Mäenpää vs. Toiviainen. 
Lue!


Tammikuu 2021
1.1. Auld Lang Syne

Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Kuvasarja
1.1. Auld Lang Syne

Kuvasarja


Joulukuu 2020
Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. LUE!

2020. Joulukuu. Uhattiinko Ohisaloa?
LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!


2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!


2.1.2021. Lauantai. Iltalehden lukijoiden kommenttipätkä aiheeseen presidentti vs hallitus presidentin puheessa.

2021. Tammikuu. Iltalehden lukijoiden kommenttipätkä aiheeseen presidentti vs hallitus presidentin uudenvuoden puheessa.

tammikuu 2, 2021

Tähän pätkä keskustelusta, jossa vilisi aikaisemmin mm.  valtiovarainministeri Sauli Niinistön osuus eläkeläisiä kurittavassa leikatussa indeksissä Paavo Lipposen hallituksessa aikoinaan. Olihan siellä myös nykyaikaan kuuluvista leipäjonoista ja asunnottomuudestakin.

LAINAUS


16 tuntia sitten

Pressan puhe käsitteli monia asioita ottamatta kuintenkaan mihinkään kantaa selkeästi hiukan kuin kierteli kissa kuumaa puuroa. Puheessa oli muutama hyvä pohdinta, voidaanko koko yhteiskunta laittaa vaaralle alttiiksi asettamalla yksittäisten yksilöiden oikeudet etusijalle. Ulkoministerille pohdittavaa ja koko hallitukselle. Ilmastopohdinnassa hän nosti esille ”Biolasten ota pallo kiinni” esityksen , joka nähtiin aikaisemmin tv ohjelmassa. Aika köykäinen heitto. Eivät nämä pienet lapsukaiset olisi koko palloideaa tehneet , ellei aikuiset ilmastopolitiikot olisi tehnyt koko hommalle käsikirjoitusta juuri itsenäisyyspäivän ohjelmaan. Puhe ei kuitenkaan sisältänyt mitään ihmeellistä.
Tavannomaista jorinaa eletystä elämästä jota kuultu kerran vuodessa.


15 tuntia sitten
Presidentti kun ei saa suoraan kantaa ottaa. Mutta kyllä tyhmempikin tuon ymmärtää, mistä puheessa puhutaan.


16 tuntia sitten
Miten ilmenee Saulin toimeenkuvaan kuuluvassa ulkopolitiikassa suomalainen ”yhteistunto”.

Varsinkin oppositiopuolueilla?
Mm. elvytysrahat ja Eu-yhteistyö?17 tuntia sitten
Miksi ei kiitosta meidän historian parhaalle hallitukselle.


16 tuntia sitten
Presidentti ei löytänyt siitä kiiteltävää. Mistä itse kiittelisit hallitusta?


16 tuntia sitten
Olemme selvinneet Koronasta terveydenhoidon ja talouden (konkurssien) suhteen Euroopassa parhaiten.

Mitäpä tuota mainitsemaan.16 tuntia sitten
Hallitusta on puettu sankarin viittaan kovin kärkkäästi koronaepidemiassa, mutta jos tarkemmin tarkastellaan hallituksen roolia, niin eihän se muuta tee kuin päätöksiä asiantuntijoiden suositusten perusteella. Mediassa on kuitenkin käyty läpi niitä asioita, jotka on olleet meidän eduksemme. Silti näitä ”koronaonnistujia” on Suomen edellä melko suuri määrä.
16 tuntia sitten


Suomessa vähän porukkaa, pitkät etäisyydet, eikä yhtään maailmanluokan suurkaupunkia.
LAINAUS LOPPUU


Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2.2.2021 07:58


Tähän Iltalehden sanasta sanaan-arikkeliin
Näin Niinistö puhui – lue itse sanasta sanaan: ”Suomen kansalaisuus arvokas pääoma” Eilen klo 14:03
oli tullut ehkä parisen sataa kommenttia muistin mukaan, koska tarkistaminen olisi jo vaatinut kirjautumista!
Sama
Ei hätää, kuva ensimmäisestä kommentista olikin tallentunut, josta kommenttien lukumääräksi paljastui 191.  Lähimuisti vielä toimii!
Sama.

2011. Heinäkuu. "Suomi voittaa aina".

Neste Oil Rally Finland - Suomen MM-ralli - Jyväskylän MM-ralli.
Siirtymätaipaleellekin riitti katselijoita, jotka vilkuttivat innokkaasti niin rallareille kuin myös pikataipaleille kiiruhtaville jännäreille. Kuvassa Mersun toista lippua työnnetään juuri ikkunasta hulmuamaan tässä keskisuomalaisessa kansanjuhlassa.
Kuva: Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Keskusta. - Pertti Manninen sattumalta paikalleosuunena uintiretkellä torstaina 2011-07-28 klo 16:37.
Kuva


2020. Helmikuu.
Suomi voittaa aina?Kone vs. Thyssen. Lue!
Sonera vs. Telia.
Arkisto.  Lue!
Latvala vs. Mäkinen.
 Lue!
Rinne vs. Häkämies.
 Lue!
Mäenpää vs. Toiviainen. 
Lue!


Tammikuu 2021
1.1. Auld Lang Syne

Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. Kuvasarja
1.1. Auld Lang Syne

Kuvasarja


Joulukuu 2020
Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. LUE!

2020. Joulukuu. Uhattiinko Ohisaloa?
LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!


2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!


Yhteys - Dilemma -

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu!

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi - mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

Joulukuu 2020. Katsaus vuoden 2020 tammikuun, helmikuun ja maaliskuun henkilöihin täällä.


P8160073d20120816marskiselindonner1200cclsosa600Aleksi Kiven Oravan laulun säveltäjästä Aapo Similästä Ylen ohjelmasta tiistaina 29.12.2020 15:18, puheentunnistuksella.

"... 39000 Vilho Ilmari veljestä elokuva netti Martti Similä teki siihen musiikin ja sitten hän pyysi Aapo veljiään hakemaan siihen sopivia kansanlauluja ja Niitähän Kyllä löytyy mutta tähän isot tähän oravan laulun ei löytynyt ja sitten päätti tehdä itse siihen sen Melodia tähän toi siinä että ihan 30 sekuntia kanteleella soitettuna elämään omaa elämäänsä kun siitä kuitenkin sitten tuli tällainen kansanlaulun omainen laulu jonka kaikki tuntee mutta jonka tekijää välttämättä ei tunneta ..." Lue lisää!

Joulukuu 2020. Katsaus vuoden 2020 tammikuun, helmikuun ja maaliskuun henkilöihin täällä.

Martti Ahtisaari, presidentti.
Pirjo Auvinen, toimittaja.
Peter von Bagh, tutkija.
Stephen Bates, kirjailija.
Ingmar Bergman, elokuvaohjaaja.
Craig Breen, ralliautoilija.
Minna Canth, kirjailija.
Annika Damström, toimittaja.
Jörn Donner, kirjailija.
Stephen Elop, toimitusjohtaja.
Elfyn Evans, ralliautoilija.
Stig Gustafsson, puheenjohtaja.
Timo Haapala, toimittaja.
Jussi Halla-Aho, kansanedustaja.
Tarja Halonen, presidentti.
Heikki Hellman, tutkija.
Jari Huttunen, ralliautoilija.
Jyri Häkämies, toimitusjohtaja.
Judas Iskariot, opetuslapsi.
Jouko Jokinen, päätoimittaja.
Kari Jääskeläinen, erityisavustaja.
Anneli Jäätteenmäki, pääministeri.
Antti Kaikkonen, puolustusministeri.
Vesa Kalliopää, toimittaja.
Ilkka Kanerva, kansanedustaja.
Takamoto Katsuta, ralliautoilija.
Aki Kaurismäki, elokuvaohjaaja.
Vesa Kero, toimittaja.
Krista Kiuru, sosiaali- ja terveysministeri.
Kirsi Knuuttila, kaupunginvaltuutettu.
Mauno Koivisto, presidentti.
Martti Koskenniemi, professori.
Mika Koskinen, toimittaja.
Katri Kulmuni, valtiovarainministeri.
Lasse Laatunen, eläkeläinen.
Esapekka Lappi, ralliautoilija.
Jari-Matti Latvala, ralliautoilija.
Lisbeth Lindeborg, tutkija.
Jari Lindström, eläkeläinen.
Paavo Lipponen, pääministeri.
Stefan Löfven, pääministeri.
Pekka Lundmark, toimitusjohtaja.
Carl Gustaf Emil Mannerheim, marsalkka.
Mari Manninen, toimittaja.
Corinne Marchand, näyttelijä.
Sanna Marin, pääministeri.
Pirkko Mattila, eläkeläinen.
Rauni Mollberg, elokuvaohjaaja.
Kai Mykkänen, kansanedustaja.
Juha Mäenpää, kansanedustaja.
Tommi Mäkinen, rallipäällikkö.
Thierry Neuville, ralliautoilija.
Kaius Niemi, päätoimittaja.
Jussi Niinistö, eläkeläinen.
Sauli Niinistö, tasavallan presidentti.
Sébastien Ogier, ralliautoilija.
Maria Ohisalo, sisäministeri.
Jorma Ollila, puheenjohtaja.
Sirpa Paatero, liikenneministeri.
Marja Pallassalo, toiminnanjohtaja.
Aila Paloniemi, kaupunginvaltuutettu.
Antti Pelttari, päällikkö.
Kirsi Pimiä, kansliapäällikkö.
Vappu Pimiä, radiotoimittaja.
Markku Pohjola, puheenjohtaja.
Mike Pompeo, ulkoministeri.
Kaj-Erik Relander, toimitusjohtaja.
Curt Riberdahl, varapuheenjohtaja.
Antti Rinne, pääministeri.
Juha Ristamäki, toimittaja.
Kalle Rovanperä, ralliautoilija.
J.L. Runeberg, kansallisrunoilija.
Markus Selin, elokuvatuottaja.
Risto Siilasmaa, puheenjohtaja.
Anni Sinnemäki, apulaispormestari.
Juha Sipilä, kansanedustaja.
Kari Sohlberg, elokuvaaja.
Timo Soini, eläkeläinen.
Qassim Suleiman, kenraali.
Teemu Suninen, ralliautoilija.
Rajeev Suri, toimitusjohtaja.
Ott Tänak, ralliautoilija.
Sampo Terho, eläkeläinen.
Raija Toiviainen, valtakunnansyyttäjä.
Donald Trump, presidentti.
Seija Vaaherkumpu, toimittaja.
Matti Vanhanen, pääministeri.
Jan Vapaavuori, ylipormestari.
Agnès Varda, elokuvaohjaaja.
Esa Vuorinen, elokuvaaja.

Joulukuu 2020. Katsaus vuoden 2020 tammikuun, helmikuun ja maaliskuun henkilöihin.

Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!


Epätäydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Lue!

Epätäydellinen maailma.
Ylen uutislähetys joulupäivänä 25.12.2020 17:00. LUE!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!


Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?
2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaan-
työntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!Epätäydellinen maailma.
Katkelma Ylen ohjelmasta, jossa aluksi kerrotaan Aapo Similästä ja sitten Kerstin Cronvall kertoo Venäjästä.
Puheentunnistuksella 29.12.2020 03:18- 03:44 ip.

39000 Vilho Ilmari veljestä elokuva netti Martti Similä teki siihen musiikin ja sitten hän pyysi Aapo veljiään hakemaan siihen sopivia kansanlauluja ja Niitähän Kyllä löytyy

mutta tähän isot tähän oravan laulun ei löytynyt ja sitten päätti tehdä itse siihen sen Melodia tähän toi siinä että ihan 30 sekuntia kanteleella soitettuna

elämään omaa elämäänsä kun siitä kuitenkin sitten tuli tällainen kansanlaulun omainen laulu jonka kaikki tuntee mutta jonka tekijää välttämättä ei tunneta

Mikä tilanne on ollut että ei ei heti että tota mulla on semmonen kuva että kun alko aloitti sodan jälkeen nämä kansakoulu kiertueet ympäri Suomea ja kävi esiintymässä ei joka koulussa niin tota soitti alkoi silloin näitä tuota

ja sitten mun käsittääkseni myös kansakoulun laulukirja jokin painettu jo 50-luvulla että te ikään kuin kuulu tähän koulujen laulu opetukseen silloin et niinku sen sukupolven niin minäkin nainen muistaa se nyt siitä

niin onks sulla omia mielikuvia koulu vuosilta Tuliko laulettua isän laulua

Ei sitä koska meillä tota oli sellainen karjalaisiin musiikinopettaja joka koskaan laulua laulaa laulaja mutta kun mä 139 vaikka soitella sitä soittaa kannelta ja mulla oli itäraja tikakoski vielä mulle ja huilun ja tämä sitten Opettelin soittaa

niin mielellään sovituksia sehän oli siis sehän oli intohimosi suorastaan tehdä sovituksia sovitukset ja toista kivi laulu Star keinu ja muistakin mutta se ei semmosta pientä pientä tota tämä oikein tykkää jo jotain muutakin kuin mihinkään tähdännyt kenkämatto sen kummemmin ajatellut

näin Laulu oravasta saattoi Isän ja Pojan Aapon ja Juhanin samalle aaltopituudelle

meille muillekin Oravan laulu on omanlaisensa silta johonkin myyttiseen Seitsemän veljeksen maailmaan jota ei koskaan ole ollut ja joka silti kokoajan on sitä Aapo tuskin osasi ennakoida laulua tehdessä kuten ei myöskään sitä miten suosittu siitä tulisi hitti laulusta kuitenkin tuli ja yksikin hitti on ihminen

Aapo similän Laulu oravasta soisin ja kansanmusiikkiyhtye Prayer tulkintana haastateltavana ohjelmassa oli Sipilän poika Juhani Similä

Markus Virtasen toimittama toinen jalka musiikissa tulee seuraavan kerran tähän samaan aikaan huomenna keskiviikkona ja silloin toimittaja Virtanen pyyhkii pölyjä säveltämään olympialiike aktiivinen Reinhold von Willebrandin

tauti tuntematon Venäjä ja sen tämän kertaisena vieraana toimittaja Kerstin kronvall joka on nähnyt venäläisen journalismin ahdingon omassa työssä

Venäjän journalismi voi olla tutkimaan ja rehellistä mutta valitettavan paljon on myös propagandan kyllästämä tiedonvälitystä Ylen kirjeenvaihtaja nakin toiminut sarsin kruunalla työskennellyt Venäjällä koko 2000-luvun ajan ja kertoo nyt kokemuksistaan Jari Allan toimittamassa ohjelmassa

käyvät jotain että kaikki jotenkin varmistetaan jostain ylempää että tuo varovaisuus niin mistä se johtuu viranomaisia kyllä hyvinkin paljon ja se on sellaista vanhakantaista joka on varmaankin perintöä jojo keisari ajoilta että ei aina viranomaisia virkamiehiä on valvottu ylhäältä Ja aina on haluttu miellyttää ylempänä olevia koska koska muuten voi tulla vaikeuksia ja vaikka ei olisi tullutkaan koskaan vaikeuksia niin sitten pelataan sitä ettei vaan mennä kenenkään varpaille tai tehdä mitään sellaista ylimääräistä

mutta sitten kun kysyt myöskin niinku ihmisistä tai muista ihmisistä jotka eivät ole viranomaisia niin heihin tuli sellainen uusi pelko tai uusi vastenmielisyys puhua ulkomaisten toimittajien kanssa myös siinä samaan aikaan jolloin ilmapiiri muutenkin kieli alkuvuodesta 2014 silloin minäkin ensimmäisiä kertoja joudun semmosiin tilanteisiin että Matkustin johonkin pieneen kylään ja halusin tehdä haastattelu ja ihmiset eivät halunneet puhua mun kanssa niin se oli aivan ennenkuulumatonta in ollut koskaan kokenut sellaista aikaisemmin ja tapahtuu jopa niin että joku kutsuu poliisin paikalle kun kun liikuin erän meidän pikkukaupungin torin laidalla ja kyselin asioita niin niin tämä oli aivan uusi

silloin silloin Krimin valtauksen ja Ukrainan sodan alussa mutta mielestäni se on taas muuttunut ja ihmiset ovat taas avoimempia ja ei ole niin vaikeaa ja menen tässä puhuisin ehkä pelosta vaan se oli semmosta propagandaan seurausta että että se oli enemmänkin semmoista vähän vihamielistä suhtautumista kuin pelkoa

Minun mielestäni ja sellaista kyseenalaistettiin että kun Jetta olen Suomesta niin miksi te suomalaiset tanssit amerikkalaisten viikkojen mukaan ja miksi teette katsoo omaa etuaan ny vaan amerikkalaisten tai ei on etua itse oli semmosta joka johtuu todella siitä että propaganda oli niin vahva kuin silloin

Oletko sinä törmännyt tilanteisiin että suorastaan pelottaa toimia journalistina Venäjällä

No ei varsinaisesti siis olen joutunut pidätetyksi ja olen joutunut kuudeksi arvoihin ja olen joutunut erilaisiin epämiellyttäviin tilanteisiin mutta en ole kokenut Missä pelkoa kyllä auttaa ja menetän myös tiet harmaat hiukset ja siitä voi hyvin keskustelun alussa viedä pöytään että minä olen muuten sitten uuden lapsen vatsan isoäiti niin se auttaa koska melkein kaikki ihmiset Venäjällä on isoäidin kasvattamia

sitten suhtautuminen suomalaisiin rakastavaa se on pitkin Wiki niitä tuossa kun minä olen siellä liikkunut ja mitä muutkin kertoo Niin venäläiset suhtautuvat hyvin lempeästi ja rakastavasti suomalaisia Ja itse olen monesti sanonut että koen että venäläisillä on tunnetun rakkaustarinan suomalaisten kanssa koska suomalaiset rakastavat mutta muutoksia ja erilaisia kausia että oli se aika jolloin venäläinen televisio erityisesti oltiin paljon siitä että miten huonosti Suomessa kohdellaan venäläisten lapsia ja linjata huostaanotto kiistoja ja tämmöstä silloin suomea kritisoitiin enemmänkin mutta kyllä yleensä sieltä on Suomesta ja on suomalainen herättää myönteisiä ja kielteisiä Tunteita ja saa myönteisen kohtelu

väline Venäjällä vaikuttaa perinteisesti televisio ja se vaikuttaa edelleen niin suureen osaan Venäjän kanssa mutta sen vaikutusvalta on vähentynyt ja nyt on kyllä internet tietysti ja kun ihmiset siirtyvät sieltä valtion johtamisesta televisioon propagandasta Internettiin eihän se tarkoita sitä että he menevät heti katsomaan tämmöstä niin kun luotettavaa toimitettua tietoa vanha löytävät ne internetistä ihan mitä vaan ja se on tuonut uudenlaista uudenlaista tämmöstä Uskoa mitä uskomattomimpia asioihin ja moni luulee että kun hän menee ilta nettiin ja löytää jonkun oikein oikeaan asiaan niin näin on päässyt jonkun sellaisen tiedon lähteelle Jonne kukaan muu ei oikeastaan ole päässytkään ja kehuu sillä ja levittää sitä tietoa niin

myöskin kohdistunut nyt viimeaikoina intohimoa esimerkiksi että Venäjälle olla luomassa ihan omaa systeemiä Kyllä se on suljettu systeemi joka ei päästäisi sitten ihmisiä katsomaan muuta Muumimaailman nettiä ja ja pitäisi kaiken tiedon siellä sisällä

ymmärtääkseni se on mahdollista luoda enää koska koska ihmiset ovat jo niin pitkään pääsee nettiin ja kuulin yhden tutkijan puhumaan siitä että että menetin tietovirta on kuin vesi se löytää aina jonkun pienen aukon josta pääsee läpi että ihan ihan täydellisesti edistämään Venäjä ei pysty mutta toinen asia joka on vaikuttanut paljon paljon enemmän Ja nyt on se että hirveästi on kielletty erilaisia verkkosivuja ja ihan kielletään erilaisiin perusteen ja kaikki nämä kielto päätökset menevät sitten yhden ja saman viranomaisen kautta ja jos kyselin tiedotus bloggari tai yksityinen ihminen joka haluaa saada sen sivussa takaisin haluaa tehdä sitä hän joutuu menemään oikeusteitse ja on yksi ainoa tuomioistuin joka on sattumalta samassa kaupunginosassa Moskovassa kuin tämä viranomainen joka kielon hoitaa niin yksi ja sano tuomioistuin tuomitsee kaikissa näissä tapauksissa ja yleensä sama tuomaritkin ja yleensä yleensä ne tuomitaan sitten viranomaisen hyväksi eli tämä media jotain kerran menettänyt oikeutensa julkistaa ja julkaista verkkosivunsa niin niin menettää kyllä sen ikuiseksi ajoiksi ja joutuu sitten perustamaan uuden sivuston jos haluaa taas päästä päästä läpi

miten nuoriso suhtautua nykyään kehityksen kulkuun että ovatko välinpitämättömiä vai suorastaan kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista tai tiedonvälityksestä kotimaassani

Olen asunut ja elänyt Venäjällä ja saanut liikkua siellä ja tavata valtava paljon erilaisia ihmisiä ystävystynyt päässyt näkemään sellaisia asioita jotain ikinä olisi odottanut näkeväni ja nauttimaan sellaisesta kulttuuritarjonnasta Mitä Mitä Ei Suomessa valitettavasti ole

Moskova on Metropolis on valtavan iso hieno kaupunki jossa kulttuuritarjonta aivan joka alalla on maailman maailman tasoa huipputasoa ja joka ilta voi niinku valita jonkun sellaisen todella huippuluokan esityksen tai näyttelyn Tai minkä vaan

sanotaan nyt semmosen myös maailmankatsomukseen joka ehkä vähän tyty Katsomo ehkä vähän vähän pehmeämpi kuin joskus Suomessa ja vähän sellainen venäläinen lähestymistapa ehkä kuitenkin se hetken kohtaaminen ja keskusteluja tämän Tässä hetkessä oleva ystävällisyys on tärkeämpi kuin se iso asia josta me josta me niinku puhumme että tämä koskee jopa ihan presidentin lehdistöavustaja niin niin heidän kanssaan olen käynyt paljon hauskoja keskusteluja vaikka koskaan En ole onnistunut saamaan presidentin tomaatti

Epätäydellinen maailma.
Katkelma Ylen ohjelmasta, jossa aluksi kerrotaan Aapo Similästä ja sitten Kerstin Cronvall kertoo Venäjästä.
Puheentunnistuksella 29.12.2020 03:18- 03:44 ip.

Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. Luettelo


Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!


Epätäydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Lue!

Epätäydellinen maailma.
Ylen uutislähetys joulupäivänä 25.12.2020 17:00. LUE!Kuva: Pertti Manninen. Lumeton. Kirkkonummi. Lapinkylä jouluaattona 24.12.2020 15:06.

Joulukuu 2020. Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen.

Riku Aalto, puheenjohtaja.
Elli Aaltonen, sosiaalineuvos.
Tuomas Aarto, toimitusjohtaja.
Matti Ahde, toimitusjohtaja.
Martti Ahtisaari, presidentti.
Jennifer Aniston, näyttelijä.
Sirkka-Liisa Anttila, kansanedustaja.
Catherine Ashton, ulkoministeri.
Julian Assagne, julkaisija.
Tapio Bergholm, tutkija.
Ingmar Bergman, elokuvaohjaaja.
Anne Berner, liikenneministeri.
Tuure Boelius, tubettaja.
Tuija Brax, oikeusministeri.
Charlie Chaplin, koomikko.
Jonas Fohlin, dokumentaristi.
Meri-Kukka Forsius, kansanedustaja. Jussi Halla-Aho, kansanedustaja.
Tarja Halonen, presidentti.
Jyrki Hara, toimittaja.
Harry Harkimo, liikemies.
Leena Harkimo, kansanedustaja.
Jenni Haukio, rouva.
Olli-Pekka Heinonen, liikenneministeri.
Eero Heinäluoma, valtiovarainministeri.
Minna Helle, työmarkkinajohtaja.
Jyrki Hollmén, työmarkkinajohtaja.
Lukas Hradecky, maalivahti.
Janni Hussi, bloggaaja.
Olle Häger, dokumentaristi.
Mika Häkkinen, kilpa-autoilija.
Jyri Häkämies, toimitusjohtaja.
Sirkka Hämäläinen, pääjohtaja.
Irina, laulaja.
Sari-Ann Ishaque, toimittaja.
Sami Jauhojärvi, kommentaattori.
Boris Johnson, pääministeri.
Mikael Jungner, viestintäkonsultti.
Marko Junkkari, toimittaja.
Anneli Jäätteenmäki, pääministeri.
Lauri Kara, myyntipäällikkö.
Kardashian, klaani.
Jyrki Katainen, varapuheenjohtaja.
Markku Kauppinen, toimitusjohtaja.
Antero Kekkonen, kansanedustaja.
Pekka Kettunen, kaupunginjohtaja.
Irene Khan, ihmisoikeusaktivisti.
Vertti Kiukas, hallituksen jäsen.
Krista Kiuru, sosiaali- ja terveysministeri.
Aleksis Kivi, kirjailija.
Jarmo Kivistö, kihlakunnanvouti.
Mauno Koivisto, presidentti.
Ilpo Kokkila, vuorineuvos.
Pentti Kouri, taloustieteilijä.
Katri Kulmuni, valtiovarainministeri.
Hannes Kulvik, asiamies.
Seppo Kääriäinen, kansanedustaja.
Erkki Laatikainen, päätoimittaja.
Aarno Laitinen, toimittaja.
Paula Lehtomäki, valtiosihteeri.
Anja Lehtonen, lääninsosiaalitarkastaja.
Jarmo Lindberg, komentaja.
Suvi Lindén, kultturiministeri.
Olli Lindholm, muusikko.
Paavo Lipponen, puhemies.
Eeva Louko, toimittaja.
Arto Manninen, toimittaja.
Erkki Manninen, eläkeläinen.
Terho Manninen, kauppias.
Sanna Marin, pääministeri.
Tapani Markkanen, päätoimittaja.
Pekka Mononen, asianajaja.
Matti Mörttinen, toimittaja.
Erika Nieminen, ohjaaja.
Heidi Nieminen, puheenjohtaja.
Sauli Niinistö, tasavallan presidentti.
Iivo Niskanen, hiihtäjä.
Anne Nuorgam, tutkija.
Lauri Nurmi, toimittaja.
Matti Nykänen, mäkikotka.
Barack Obama, presidentti.
Petteri Orpo, valtiovarainministeri.
Sirpa Paatero, liikenneministeri.
Robin Packalen, poplaulaja.
John Palmer, toimittaja.
Antti Palola, puheenjohtaja.
GEOFFREY PARSONS, sanoittaja.
Jaakko Pehkonen, professori.
Mauri Pekkarinen, kansanedustaja.
Maija Perho, sosiaali- ja terveysministeri.
Vuokko Piekkala, valtakunnansovittelija.
Markku Pohjola, puheenjohtaja.
Juha Puolitaival, päällikköpäivystäjä.
Vladimir Putin, presidentti.
Anna Puu, laulaja.
Minna Pye, toimittaja.
Paavo Rautio, toimittaja.
Kaj-Erik Relander, toimitusjohtaja.
Antti Rinne, pääministeri.
Raino Rinne, ulosottoapulainen.
Herman Van Rompuy, puheenjohtaja.
Saddam, presidentti.
Pentti Sainio, tietokirjailija.
Leif Salmén, kirjailija.
Petteri Savolainen, toimittaja.
Saana Siekkinen, edunvalvontasihteeri.
Frank Sinatra, laulaja.
Juha Sipilä, pääministeri.
Antti Sorvola, koululainen.
Paavo Sorvola, maanviljelijä.
Alexander Stubb, pääministeri.
Johnsrud Sundby, hiihtäjä.
Kaj Takolander, markkinointijohtaja.
Päivyt Tallqvist, mediasuhteiden johtaja.
Väinö Tanner, toimitusjohtaja.
Maisa Torppa, mediapersoona.
Donald Trump, presidentti.
Kjell Tunegård, dokumentaristi.
JOHN TURNER, sanoittaja.
Jutta Urpilainen, kansanedustaja.
Matti Vanhanen, pääministeri.
Jan Vapaavuori, ylipormestari.
Mikko Viitanen, tutkija.
Janne Virkkunen, päätoimittaja.
Veikko M. Vuorinen, liikemies.
Ben Zyskowicz, kansanedustaja.
Johnny Åkerholm, virkamies.

Joulukuu 2020. Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen.

30.12.2020. Taulukkomuodossa 26.12.2020.

Joulukuu 2020
Lidl antoi työn-
tekijöilleen joulupäivän vapaaksi.Lue!


Epä täydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Lue!

Epätäydellinen maailma.
Ylen uutislähetys joulupäivänä 25.12.2020 17:00. LUE!Joosef on ostanut pojalta aasin, jolla lähtee Marian kanssa matkalle. Kuva MTV3:n Samu-Sirkan jouluohjelmasta joulupäiväna 25.12.2020. Kuva: Pertti Manninen.

Joulukuu 2020. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Epätäydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Radio Classicista. Toimittaja Kati Hyttinen. Puheentunnistus.

... Onnistuneen tehtävissä ja vähintään melko hyvin hallituksen arvostus on kuitenkin laskenut kesästä kesäkuussa kyselyssä vastaava luku oli 71% Sanna Marinin työtä arvostetaan laajasti kuin ties ulkoministeri Pekka Haaviston arvostus on lehden mukaan alempana kuin koskaan
yksi ihminen on kuollut liikenneonnettomuudessa Nelostiellä Viitasaarella joulupäivän aamuna keski-suomen pelastuslaitokselta kerrotaan kahden henkilöauton törmänneet toisiinsa hännilänsalmen sillalla onnettomuudessa kuoli toisessa autossa 10 kuljettaja toisessa autossa olleet kaksi ihmistä loukkaantuivat pelastuslaitoksen mukaan lievästi ja heidät kuljetettiin tarkastettavaksi Jyväskylän keskussairaalan ilkivaltaisesti Syöte tulipalo vahingoitti viime yönä teatterinlavalle Naantalin Muumimaailmassa varsinais-suomen pelastuslaitokselta kerrotaan että ainekset myös isoon taloon ja suurin Mihin olivat olemassa Muumimaailmaan joustavalla sillalla kulkevat sivulliset olivat havainneet teatterin lavalla paljon merkkejä ja tehneet hälytyksen tulisi tutkia asiaa
Meksikossa ja Chilessä etujoukoissa työskentelevät terveydenhoidon työntekijät olivat ensimmäisten joukossa on saamassa Corona rokotteita on puolestaan ensimmäinen latinalaisen Amerikan maa joka on hyväksynyt venäläis rokotteen käytän turkkia lähipäivinä saamassa ensimmäisen toimituksen kiinalaisen sinovak in Corona rokotetta Murkina alustavat vapaaehtoisilla tehdyt rokote testit osoittavat kiinalais rokotteen antavan noin 91 prosenttisen suoja Turkin on tarkoitus sopia lähipäivinä myös paise rinnan vai jonnekin kanssa rokote toimituksista
Corona pandemia liittyvät rajoitukset ovat viettäneet monia tunnettuja joulutapahtumia erikoisella maailmaa vatikaanissa paavin perinteiseen joulumessu on pietarinkirkkoon kokoontui eilen painolle parisataa ihmistä maskeihin sonnustautunut kirkkokansa koostui pääosin Vatikaanin työntekijöistä viime vuonna messun osallistui noin 10 000 ihmistä

Epätäydellinen maailma. MTV:n uutiset 25.12.2020 8:00 Radio Classicista. Toimittaja Kati Hyttinen. Puheentunnistusohjelma Listnote..


Lidl antoi työntekijöilleen joulupäivän vapaaksi.

Helsingin Sanomat 23.12.2020. Kuva: Pertti Manninen.

"Olipa kerran satumainen kauppa, josta ihmiset saivat ostettua kaikki joulun herkut. Ennen aattoa ja aattopäivänä se palveli tavallistakin pidempään, mutta joulupäivänä kauppa oli kiinni. Koska työntekijöillä oli takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi, päättii kauppa yllättää heidät vapaapäivällä. Näin kaikki saisivat viettää joulua läheistensä kanssa. Kauppojen ovet avautuisivat sitten taas tapaninpäivänä. Tarkat myymäläkohtaiset aukioloajat löytyivät osoitteesta lidl.fi/aukiolot."

"MEILLE JOTKA RAKASTAMME JOULUA"

"23. - 24.12. myymälät auki
25.12. myymälät kiinni
lidl.fi/aukiolot"

"LIDL
KIITOS TYÖNTEKIJÖILLEMME TÄSTÄ VUODESTA"


"Meiltä kaikilta teille kaikille oikein hauskaa joulua"

Kuva MTV3:n Samu-Sirkan jouluohjelmasta joulupäiväna 25.12.2020. Kuva: Pertti Manninen.


EXTRA- LISÄYS.
Epätäydellinen maailma. Ylen uutislähetys tänään joulupäivänä 25.12.2020 17:00. LUE!

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!


Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?
2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!


2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

Oodi-arkkitehtien fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!
Aattona kauppareissulla naakkaparvi tervehtii kulkijaa. Kuva: Pertti Manninen. Lumeton Kirkkonummen Lapinkylä 24.12.2020 15:09.

Joulukuu 2020. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Epätäydellinen maailma. Ylen uutiset 24.12.2020 17:00. Puheentunnistus.

... Ja EU ovat päässeet kauppasopimukseen neuvotteluja on seurannut toimittajamme Pasi Myöhänen Lontoossa
Pasi mitä savusta tällä hetkellä tiedetään
että vielä tarkempia yksityiskohtia tällä hetkellä molemmat osapuolet ovat avaavat että he olivat kaiken neuvottelut Mitä alennus sovittu
Miksi neuvottelut venyivät näin pitkään lehdistötilaisuuden hän piti alunperin olla jo aamulla
yksityiskohdista sitten käyty läpi sitä sopimusta Olisiko siellä sudenkuoppia Ja muuten pumpattua kompromisseja ei tietoa kuin aiemmin suhteen että se seuraava EU sääntelyä kuin kuin mitä tehty alunperin asia käytännössä nyt etenee vuodenvaihde on jo ensi viikolla kutsu 32 vähän sopimus ja EU puolella sitten ilmeisesti tämä sopimus voitaisiin alustavasti hyväksytty lopullisesti vasta ensi vuoden puolella mutta kuitenkin sopimus poliittisella tasolla on tehty ja siinä ei tule suuria yllätyksiä niin odota se on se että kyllä sitten molemmissa päissä sopimus hyväksytään myös tällä tavalla
Kiitos Pasi Lontooseen

Emmanuel macron on päässyt eroon koronaviruksen aiheuttamista oireista ja voi lopettaa eristyksen sä kertoo hänen toimistoonsa macron on ollut viikon eristyksissä presidentin loma-asunnolla versaillesissa sen jälkeen kun hän sai positiivisen Corona testituloksen viime viikolla hän julkaisi videon jossa uupuneen oloisena kertoi kärsivänsä päänsärystä kuivasta yskästä ja väsymyksestä

Suomessa on vahvistettu tänään 363 uutta Korona tartuntaa eniten uusia tartuntoja on Helsingissä Vantaalla Turussa ja Espoossa kahdessa viikossa on raportoitu lähes 4900 tartuntaa Mikä on runsaat 1500 tuntia vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana yhteensä Suomessa on todettu koronavirus tartuntoja noin 34 000

Suomen Turku on julistanut Joulurauhan julistus annettiin keskipäivällä perinteiseen tapaan Brinkkalan talon parvekkeelta vanhalla suurtorilla ei ollut yleisöä
huomenna jos Jumala suo on Meidän Herramme ja vapahtajamme armorikas syntymäjuhla yleinen joulurauha kuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään
Joulurauhan julistuksen luki Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen

jouluaattona monien mietteet mielivät notkumaan joulupöytään ensimmäinen mäkelänkadulla päiväkeskus illuusiossa tarjoiltiin lounasta asunnottomille koronan vuoksi annoksia jaettiin ulos kadulle lounaalle poikkesivat Juha Santeri viertävä ja Henri Rouhiainen ruokajako it Nina Arola
monttuja Perun castreninkadun niinku semmosen solukämppä niin mä siellä kuule sitten täällä on tota safkat ja sano jättiläinen lähti kansitus Kontulassa et ku ei oo mitään perhejuhla tänä vuonna olemassa
Mitäs sun Jouluaatto on sujunut tänä ihan mukavasti yö meni valvoessa mutta nyt on ainakin syöty hyvin
Kuinka tärkeä tällainen joulu Oulussa on ihmiselle jolla ei välttämättä ole joulupöytä
Katso niin kun ei ole kotia eikä pöytää niin sen asian voi varmaan ilmassa todella moni että suurin osa meillä Käynnistä asiakkaista olisi ilman lämmintä ateriaa koko joulun jos tätä ei olisi
toimittaja edellä oli Miika Koskela
tämä vuosi on ollut erilainen myös joulupukille THL suosittelee että pukkia pyydetään jättämään lahja tulos ja tervehdykset tehdään ikkunan läpi tai turvavälin etäisyydellä ulkona toimittajamme Ville Vedenpää oli mukana Tuusulassa kun joulupukki jouluterveiset palvelutalon asukkaille täällä Tuusulassa Ei vietetä aivan valkeaa joulua mutta paikalle on saatu kuitenkin joulupukki joka on tullut tervehtimään palvelutalon vetrean asukkaita Minkälainen tämä erikois joulu joulupukille oikein on
vuosi oli aika erikoinen ja joulu myös mutta kaikesta on selvitty kaikesta yhdessä selvitään ja
miltä se tuntuu kun sitten ihmisiä ja varsinkin lapsia aikaiset ihan lähietäisyydeltä tapaamaan
Toivon että kaikki ymmärtää tilanteen kaikki yhdessä tehdään töitä tilanteeseen uskotaan että kun vielä jaksetaan tähän niin hyvä tästä tulee Mitenkäs joulupukki on varustautunut koronaa
on pesty tontut käyttää maskeja Pukin Noihan on vaikea käyttää Kyllä näin vaikeina aikoina joulupukki tervehtii palvelutalon asukkaita ulkoa terassilta niin että turvavälit otettiin huomioon asukkaille joulupukin käynti oli odotettu piristys jouluaattoon
Kiitos oikein kaunis kyllä joulupäivä kuulostaa hyvältä ja ei suunnitelmia on todella hyvä
Lapissa sää muuttuu selkeämmäksi maan pohjois- ja keskiosan ylläoleva hajanainen lumisadealue liikkuu joulupäiväksi maan eteläosan kyllä Lämpötila laskee vähitellen koko maassa huomenna lämpötila on maan etelä- ja keskiosassa + yhden ja miinus viisi pohjoisosassa miinus viisi ja miinus 20 asteen välillä pohjoisen ja idän välinen Tuuli on heikkoa tai kohtalaista ja varoituksia ajokeli on paikoin huono maan keski- ja itäosassa huomenna Tuuli voimistuu lähes kaikilla merialueilla kovaksi lähetyksestä jouluaattona ja yönä 21 ja 23 uutiset jäävät Pois radio Suomesta
Keskiyön uutisten jälkeen pidetään uutisissa taukoa huomis aamuun kello seitsemän saakka Radio Suomessa ja kello yhdeksän Yle radio yhdessä ensi yönä kin uutistoimitus valvoo mutta lähetyksiä teen Ne vain jos jokin asia sitä vaatii radiouutisten puolesta toivotan kaikille kuuntelijoille hyvää ja rauhallista joulua

Epätäydellinen maailma. Ylen uutiset 24.12.2020 17:00. Puheentunnistusohjelmalla Listnote.

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!


Arkisto.
20 vuotta sitten 14.12.2000. Hannu Hautala: Kuvieni synty on edelleen luonnossa. Kopiosivu


Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?
2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa koronasta riippumatta. ”Who has been swimming naked ”. Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa. Osa2. Lukijan kommentti Annika Saarikon ja Jussi Halla-Ahon keskusteluun. Lue!

2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

Oodi-arkkitehtien fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!


Joulukuu 2020. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Aamuhämärän kuva.
Pertti Manninen tiistaina 22.12.2020 08:31 Kirkkonummen Björkdalissa.


Mennyttä muistaen. Puoli vuotta 2020.

Tammikuu 2020
01.01.2020. Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys ...
http://www.nettisanomat.com/2020/01/01/etusivu.html
02.01.2020. Viikon kuva. Kelmeistä katalin & Antti Kaikkonen esitteli ...
http://www.nettisanomat.com/2020/01/02/etusivu.html
03.01.2020. Vuosisanomat 2019. Politiikka. Juha Sipilä.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/03/etusivu.html
04.01.2020. Vuosisanomat 2019. Politiikka. Antti Rinne

http://www.nettisanomat.com/2020/01/04/etusivu.html

05.01.2020. Vuosisanomat 2019. Politiikka. Sanna Marin

http://www.nettisanomat.com/2020/01/05/etusivu.html

06.01.2020. Mureketta ja murhia. Niinistö ei lähde Naton kokoukseen.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/06/etusivu.html
10.01.2020. Ilkka Kanerva puolustaa salamurhaa "First use"-opin ...
http://www.nettisanomat.com/2020/01/10/etusivu.html
11.01.2020. Tuuli käy heidän ylitseen. Kukkakimput ukrainalaisella ...
http://www.nettisanomat.com/2020/01/11/etusivu.html
13.01.2020. Pääkirjoitus: SUORA. Pääministeri Sanna Marin.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/13/etusivu.html
14.01.2020. "Soini sadasta nollaan. "Timo Soini A-studiossa. Kuvasarja
http://www.nettisanomat.com/2020/01/14/etusivu.html
15.01.2020. Timo Soini. "Reilu mahdollisuus Sanna Marinille." Kuvat
http://www.nettisanomat.com/2020/01/15/etusivu.html
17.01.2020. Kuva. Myrskyn jälkeen.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/17/etusivu.html
20.01.2020. Jännitysnäytelmä 20 vuotta sitten presidentinvaalit: 1. http://www.nettisanomat.com/2020/01/20/etusivu.html
21.01.2020. Jännitysnäytelmä 20 vuotta sitten: 2. kierroksen gallupit http://www.nettisanomat.com/2020/01/21/etusivu.html
22.01.2020. 20 vuotta sitten: Maanryöstöyritys Jyväskylässä. http://www.nettisanomat.com/2020/01/22/etusivu.html
24.01.2020. Menikö oikein? IS:stä "pimiä"-haku.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/24/etusivu.html
25.01.2020. Menikö oikein? IL:stä "pimiä"-haku.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/25/etusivu.html
26.01.2020. Sanomaviikko 20.1.2020 - 26.1.2020.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/26/etusivu.html
27.01.2020. Vainottujen muistopäivä, Holocaustin muistopäivä.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/27/etusivu.html
30.01.2020. Jörn Donner 1933-2020. Monessa mukana. VETOOMUS!
http://www.nettisanomat.com/2020/01/30/etusivu.html
31.01.2020. Jörn Donner 1933-2020. Osa2. Fanny ja Alexander.
http://www.nettisanomat.com/2020/01/31/etusivu.html
Helmikuu 2020
01.02.2020. Jörn Donner. Vallasta, Mannerheimista ja Vanhasesta.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/01/etusivu.html
02.02.2020. Sanomaviikko 27.1.2020 - 2.1.2020.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/02/etusivu.html
03.02.2020. Extra. 3.2.2000. Presidentinvaalit. Jäikö galluppeja julkaisematta? Helsingin Sanomien ja Ylen uskomattomat selitykset! http://www.nettisanomat.com/2020/02/03/etusivu.html
04.02.2020. Extra. Sinisen surkeeta, ministerit eivät ole onnistuneet saamaan uutta työpaikkaa. Soini, Lindström, Mattila, Terho ja Niinistö.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/04/etusivu.html
05.02.2020. J.L. Runeberg 216 vuotta. Arkisto 05.02.2004. 200 vuotta. http://www.nettisanomat.com/2020/02/05/etusivu.html
06.02.2020. Saamelaisten kansallispäivä. Arkisto 2007. Yle:n kuvia.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/06/etusivu.html
12.02.2020. Sanoman ostokset. Kaius Niemi, Heikki Hellman, Jouko Jokinen, Seija Vaaherkumpu. Ylen ykkösaamussa 12.02.2020
http://www.nettisanomat.com/2020/02/12/etusivu.html
13.02.2020. Helsinki. Punaiset estivät Garden Helsingin laajenemisen keskuspuistoon! Hurmarakentajat Jan Vapaavuori ja Anni Sinnemäki.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/13/etusivu.html
14.02.2020. HS. Tilastovalehtelukuva. Graafi on feikki, vaikka se totta onkin matemaattisesti, mutta ei tajunnallisesti.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/14/etusivu.html
29.02.2020. Suomi voittaa aina? - Kone vs. Thyssen. - Arkisto. Sonera vs. Telia. - Latvala vs. Mäkinen. - Rinne vs. Häkämies. Mäenpää vs. Toiviainen.
http://www.nettisanomat.com/2020/02/29/etusivu.html
Maaliskuu 2020
02.03.2020. Nokia. Siilasmaan mahalasku.
http://www.nettisanomat.com/2020/03/02/etusivu.html
11.03.2020. IL-FAKE. Pääkirjoitus. Iltalehti. Suomi on itse valmis siihen, mistä Kreikkaa moittii. - Jyväskylässä lisäpalkkion paljastaminen hiertää
http://www.nettisanomat.com/2020/03/11/etusivu.html
12.03.2020. Pääministeri Sanna Marin luottaa koronaviruksen torjumisessa THL:ään, liikaakin?
http://www.nettisanomat.com/2020/03/12/etusivu.html
22.03.2020. Pääministeri Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia 11.03.2020 kello 22.00 - 24.00. "Sanna kymmenestä kahteentoista
http://www.nettisanomat.com/2020/03/22/etusivu.html
Huhtikuu 2020
06.04.2020. Myrkytetty presidentti. Arkistokuva 2006. Sauli Niinistö. Koronaviruksen taltuttaminen . Linkkejä kirjoituksiin.
http://www.nettisanomat.com/2020/04/06/etusivu.html
07.04.2020. Epätäydellinen maailma. Kaksi tuntia Ylen aamuohjelmaa puheen tunnistuksella. Osa 1.
http://www.nettisanomat.com/2020/04/07/etusivu.html
08.04.2020. Epätäydellinen maailma. Kaksi tuntia Ylen aamuohjelmaa puheen tunnistuksella.Osa 2.
http://www.nettisanomat.com/2020/04/08/etusivu.html
09.04.2020. Epätäydellinen maailma. Kaksi tuntia Ylen aamuohjelmaa puheen tunnistuksella.Osa 3.
http://www.nettisanomat.com/2020/04/09/etusivu.html
10.04.2020. Evankeliumi Matteuksen mukaan. Kuvia Pier Paolo Pasolinin elokuvasta Il Vangelo secondo Matteo, 1964.
http://www.nettisanomat.com/2020/04/10/etusivu.html
25.04.2020. Ministeri Lintilä, sylkikuppi? Kirjoituksia maskeista, Uudenmaan saarrosta ja koronatukien jakamisesta. - Sauli Niinistö, Sanna Marin , Mika Lintilä, Haatainen, Lounema, Business Finland
http://www.nettisanomat.com/2020/04/25/etusivu.html
Toukokuu 2020
01.05.2020. "Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2020/05/01/etusivu.html
02.05.2020. IS-fake. ”Muutos ei mahdu virhemarginaaliin, joten se on merkittävä.”
http://www.nettisanomat.com/2020/05/02/etusivu.html
03.05.2020. Oikeuskansleri Pöysti arvioi Niinistön Nyrkkiä: ”Pandemian tyyppisessä tilanteessa nimenomaan valtionneuvosto on se toimija, joka johtaa yleisesti turvallisuuden ylläpitämistä.”
http://www.nettisanomat.com/2020/05/03/etusivu.html
06.05.2020. ”Maskipää 5.5. 16:46 Tuominen sanoi: yleistä suositusta ei ole syytä antaa, koska meillä ei ole tarpeeksi yksityiskohtaista tietoa. Loppu olisi tullut kuulua: koska meillä ei ole tarpeeksi maskeja.”
http://www.nettisanomat.com/2020/05/06/etusivu.html
09.05.2020. Kemiran muisto. Dinex. Katalysaattoritehtaan lopettaminen Laukaassa.
http://www.nettisanomat.com/2020/05/09/etusivu.html
24.05.2020. Valuvika eurossa! Sauli Niinistökin sen nyt myöntää, vai myöntääkö?
http://www.nettisanomat.com/2020/05/24/etusivu.html
25.05.2020. ”Tästäkin Niinistö on hiljaa”. Lukijan kommentti Ilta-Sanomien pääkirjoitukseen 25.05.2020.
http://www.nettisanomat.com/2020/05/25/etusivu.html
28.05.2020. ”Suomalaisen twerk-kulttuurin keulakuva Tinze haluaa tehdä musiikkia, joka tanssittaa ja jolla on tärkeä sanoma.”
http://www.nettisanomat.com/2020/05/28/etusivu.html
29.05.2020. "Hallitus päivittämässä matkailusuosituksia pikavauhdilla – ministeri julkaisi mökki­kuulumisia.” Iltalehti
http://www.nettisanomat.com/2020/05/29/etusivu.html
Kesäkuu 2020
04.06.2020. Miljoonat ja miljardit sekaisin! Sitran yliasiamies ja entiseksi talouskomissaariksi tituleerattu Jyrki Katainen sekoittaa miljoonat ja miljardit selostaessaan Euroopan taloustilannetta ja siihen suunniteltuja elpymisrahastoja
http://www.nettisanomat.com/2020/06/04/etusivu.html
05.06.2020. Lieneekö HS:n Marko Junkkari nähnyt Nuorta kapinallista selostaessaan Katri Kulmunin eroa.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/05/etusivu.html
08.06.2020. Marin vs. Vanhanen. Marin vs. Niinistö.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/08/etusivu.html
17.06.2020. Kuka Britanniaa hallitsee? - Kulmunin ero, sittenkin salaliitto? - Presidenttipari 2012. Kuva - Arkisto 2012. Johan Bäckman. Kansanmurha, Seura Ari Korvola.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/17/etusivu.html
19.06.2020. Isän ja tyttären keskustelua juhannusaattona 19.06.2020. Kuvat: Pertti Manninen ja Erika.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/19/etusivu.html
20.06.2020. Kivisaaren juhannuskokko "60 vuotta sitten". Kuva. - Muisto kuuden vuoden takaa. Aurinkoinen hetki juhannuksena 2014.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/20/etusivu.html
21.06.2020. Kesäpäivänseisaus. "Rasmus ylimmälläkin tasolla pitkästä aikaa. Kuva. - Epätäydellinen maailma. Yle1:n uutiset 06:59- 07:02
http://www.nettisanomat.com/2020/06/21/etusivu.html
21.06.2020. Bolton kirjan mukaan. Niinistö, Trump ja Putin Helsingissä 2018. Ilta-Sanomat ja Iltalehti.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/22/etusivu.html
25.06.2020. Versowood ja punaisten hauta. Lukijan kirjoitus HS:ssä.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/25/etusivu.html
29.06.2020. Jyväskylän tauti. Sauna-ravintola Jyväsjärven rannalle Osuuskauppa Keskimaalle alkuperäisen hankkeen nenän edestä.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/29/etusivu.html
30.06.2020. Helsinki. Empire- ympäristön rappio sivistymättömien pormesreiden Vapaavuori ja Sinnemäki johdolla. Koronan varjolla Senaatintorille jättijuottolatetassi.
http://www.nettisanomat.com/2020/06/30/etusivu.html

01.07.2020. Mannerheim nurin! Kaatakaa patsas! Lue! - Uusi SMP. ”Soini Maistaa Paskaa”. Lue! - Herjoja Jan Vapaavuoresta?
http://www.nettisanomat.com/2020/01/07/etusivu.html

JATKUU ...

Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!


Arkisto.
20 vuotta sitten 14.12.2000. Hannu Hautala: Kuvieni synty on edelleen luonnossa. Kopiosivu


Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!


Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?
2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Marraskuu. Mistä kansalaiset muistavat Keskisuomalaisen äyrikuninkaan Matti Hällin? LUE!

2020. Marraskuu. USA:n presidentinvaalit. Gallupit eivät olleet väärässä, eivät aivan oikeassakaan.
Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa koronasta riippumatta. ”Who has been swimming naked ”. Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa. Osa2. Lukijan kommentti Annika Saarikon ja Jussi Halla-Ahon keskusteluun. Lue!

2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …” Lue!

Oodi-arkkitehtien fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!

2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Sisko Kiuruun saadakseen maakunnat”. Lue!

2020. Syyskuu.
Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

2020. Syyskuu. Tanssilattiat tyhjiksi soittamalla huonoa musiikkia! Lue!

2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys siitä, että Altia on suomalainen yhtiö. Norjalaisesta yhtiöstä suurin omistaja. Lue!

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

Arkisto. 20 vuotta sitten 21.12.2000.
Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa, eikä joulua.

Jouluna 2000

Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa,
eikä joulua.

Niin kauan kuin jaksamme
uneksia paremmasta maailmasta
on toivoa.

imagine - uneksi

Jäämmekö itse yltäkylläisyyden jalkoihin,
polkijoina tai poljettuina?

Jouluna 2000 Pertti Manninen

 
Joulupöytä on katettu. kuva: Laura Manninen, Iitti 1996

http://www.nettisanomat.com/2000/12/21/etusivu.htm

Isonna!


Joulukuu 2020. Kaikki paitsi yksi äänestävät yhdellä kertaa Pekka Haaviston luottamuksesta. LUE!

Arkisto.
20 vuotta sitten 14.12.2000. Hannu Hautala: Kuvieni synty on edelleen luonnossa.
Kopiosivu

Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa. LUE!

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!

Marraskuu 2020. Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!

 

EXTRA- LISÄYS.
Epätäydellinen maailma.
Ylen uutislähetys tänään joulupäivänä 25.12.2020 17:00.


... Kovia mutta nyt näkyvät valtiot käyvät parhaillaan läpi Britannian kanssa sovitun kauppasopimuksen yksityiskohtia sää kylmenee koko maassa ja etenkin Lapissa Pakkanen voi olla paikoin kireää studiossa Marja juonala hyvää joulupäivää

muuttamaan useita jouluperinteitä sekä pitämään esimerkiksi Corona testauksen käynnissä läpi joulun testauksessa painottuvat nyt Britanniasta saapuneet joiden näytteistä selvitetään Onko tartunnan saaneilla uutta virus muunnosta Helsingissä testaus on tämän seurauksena hetkittäin ruuhkautunut

seurakunnat ovat puolestaan siirtyneet koronan takia että jumalanpalveluksiin Helsingin tuomiokirkossa jumalanpalvelus kaikui aamukahdeksalta tyhjälle kirkko salille Helsingin tuomiokirkossa jouluaamun jumalanpalvelus etenee kuten tavallista musiikkia ja papin saarna ollaan kaukana tavallisesta yleensä kirkon penkit ovat jouluisin täynnä tänä vuonna ympäri Suomea on järjestetty coronan takia että jumalanpalveluksia tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Maija Kuoppala

käyvät uudestaan testissä vaikka oireita ei olisikaan libert Tupasela 4 päivä sitten meillä oli tosi ruuhkainen eli kävijöitä oli ihan noin 250 päivässä ja tota sitten kun alkoi tulla viitteistä turisteja niin kyllä sitten ruuhkaan tuu ja että oli pientä jonoa oven takana ihmiset jouduin ihan 20 minuuttia kestävällä mahdollisimman moni briteistä tullut selvitetään nyt Onko Suomen kulkeutunut uutta virus monta valtiota jossa ovat mukana Corona jännittää ja jotka myös työskentelevät läpi joulun

apulaisosastonhoitaja Marianna pois neulomaan tuota isosta-britanniasta tulleita henkilöitä ja tota Semmosia jotka heidän näytteitä on nyt sitten että saadaanko sieltä tätä uutta Virosta kiinni jäljitys pisteen erikoislääkäri Jukka Korpela mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa

jouluna maalin Corona kohtaa hengellisen juhlan Mikä oli kappalainen Maija kuoppalan Saarinen keskeinen viesti parille sadalle Helsingin tuomiokirkon striimiä tai tallenneta seuraaville selvitään tästä ei ole mitään pelättävää toimittajalla toimittajana oli tulikukka de fresnes

Suomessa on raportoitu 201 uutta koronavirustartuntaa korkein ilmaantuvuus luku on tällä hetkellä varsinais-suomen sairaanhoitopiirin alueella jossa on todettu kahden viime viikon aikana yli 173 tautitapausta 100 000 asukasta kohti koko Suomen ilmaantuvuus luku on tällä hetkellä hieman alle 87 kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 4500 tartuntaa 1700 vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana

tellut takseja ennätyksellisen paljon taksi yritysten liikevaihdosta on lähtenyt 70 prosenttia ja moni on joutunut lopettamaan tunnelin päässä alkaa kuitenkin näkyä valoa sillä alalle on luvassa korotuksia ja jouluaattona 21 vuoden vilkkaimmista Helsingissä 40 vuotta joulu töistä melkein joka joulun 32 oikeina tuottanut nähnyt alan yritykset

vuosi on ollut kuitenkin rakkaudessa ihan täysin suurinpiirtein yhdessä yössä et me ollaan noin 50% niinku perässä viime vuotta ja voin sanoa näin että kyllä tänä vuonna meidän joka yrittää pyörittänyt tappiolla täyttävistä moni yrittäjä onkin joutunut koronan takia jo lopettamaan

alalla muutoinkin Käynnistä pudotuspeli Parin vuoden takaisen taksilain uudistuksen takia taksien määrä joka tuplaantui isoissa kaupungeissa Ja kyllä ja ei riitä kaikille ensi vuonna taksilaki kuitenkin tarkoitus korjata ja valtiolta tukea yrittäjälle Corona jossa positiivinen Yllätys oli jouluaatto Helsingissä ilta oli takseille yksi vuoden vilkkaimmista Mitä yllättävästikin ja heitä niin porukka ilmottakaa arkihuolet ja ja tota noin niin nyt mennään tapaamaan sitten toisaalta kun juttelin asiakkaiden kanssa niin hyvin oli kyllä suosittu Kivirannan suositukset mielessä koska aika pienissä porukoissa vietettiin nyt joulu pienempiä sukujuhlia näin että mutta kyllä porukkaa juhliin seuraavat on vielä vaikea ennustaa mutta jaksaa uskoa tulevaisuuteen hyvä niin
toimittaja oli Ville Vedenpää

Pohjanmaa poliisi kertoo tutkivansa viimeyönä Vaasassa paljastunutta henkirikosta rikos tapahtui viime yönä yksityisasunnossa henkirikoksen uhrina kuoli keski-ikäinen mies olisi kertoo ottaneensa kiinni teosta epäilty ja poliisia ovat työllistäneet jouluna myös kotihälytykset häiriökäyttäytyminen ja rattijuopumukset pelastuslaitosta taas tulipalot pelastuslaitos muistuttaa huolellisuudesta kynttilöitä poltettaessa kynttilöitä pitää valvoa laittaa ne palamattomalla alustalla sekä etäälle palavasta materiaalista myös ulkona

parhaillaan läpi Britannian kanssa solmitun sopimuksen yksityiskohtia Euroopan Unioni ja Britannia pääsivät eilen sopuun kauppoja yhteistyösopimuksesta joka määrittelee Britannia suhteet Unioniin heti vuodenvaihteen jälkeen Suomen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on tyytyväinen viime hetken tchokoune vaikka myöntääkin että jos onnistuu sopimus vaikeuttaa suomalaistenkin yritysten kaupantekoa Britannian kanssa eurooppaministeri Tuppurainen

kyllä meidänkin yritykselle ei pysty metsäteollisuuden yritykselle kemianteollisuudelle koneiden laitteiden viennille ja kauppasopimus on erittäin tärkeä jokatapauksessa kasvavat ja yritysten tulee tähän varautua vaikka tulleja ja kiintiöitä ei tulekaan niin joka tappaa hyvät mutta se että sopimus saavutettiin Niin saattoi meidät kuitenkin kaikkein pahimmalta skenaarioita joita tämä sopimukset on viimeksi olisi tarkoittanut Sopimus on aina Kahden kauppa ja luulen että molemmat osapuolet joutuvat tekemään kompromisseja tämä poikkeuksellisen laaja kumppanuussopimus jäsenmaista parhain analysoimme ja yksityiskohdat paljastavat sitten Missä on annettu myöten ja missä on saavutettu voittoja mutta päällisin puolin vaikuttaa hyvältä Ei kun pystyy pitämään omat tavoitteensa Eli turvaamaan tasaveron se toimintaedellytykset niin että iso-britannia ei pääse toimimaan asioita kullasta eli

Yhdysvalloissa tennessean osavaltiossa sijaitsevan nashvillen kaupungin keskustassa on tapahtunut voimakas räjähdys alueelta nousee mustaa savua ja näkyy liekkejä pelastusviranomaisten mukaan matkailuauto räjähti ja vaurioitti useita rakennuksia tietoja mahdollisista henkilövahingoista ei vielä ole räjähdys tapahtui parhaan joulupäivän varhain joulupäivän aamuna paikallista aikaa

suuressa osassa maata on pilvistä maan etelä- ja keskiosan ylläolevat hajanaiset lumisateet heikkenevät pikkuhiljaa Lapissa selkenee osin illan ja yön aikana sää kylmenee koko maassa ja etenkin Lapissa Pakkanen voi olla paikoin kireää maan eteläosassa lämpötila on huomenna nollan ja miinus neljän asteen välillä maan keskiosassa pakkasta on 5.12 astetta Lapissa pakkasta on yleisesti yli 30 astetta läntisillä merialueilla varoitetaan kovasta tuulesta

kellon 17.10 Radio yhdestä Hyvää hämärtyvää joulupäivän iltaa Minä olen Maaria Holma lime hautausmaalla Kiveen hakatut ohjelmassa sitten kauneimpia joululauluja Kauniaisten kirkosta ylioppilaskunnan laulajat esiintyvät tänään 19 Uutisten jälkeen Ja myöhäisillassa vielä jouluisesta tarina tarhasta sellaista että musiikin siivittämänä

EXTRA- LISÄYS. Epätäydellinen maailma. Ylen uutislähetys tänään joulupäivänä 25.12.2020 17:00.

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi - mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

2020. Joulukuu. Sotalaivat kalastuksen tukena. ”Kallista kalastusta” sanoi ministeri jo edellisen konfliktin sattuessa.

Viikkosanomat-blogi
Joulukuu 13, 2020

Nyt joulukuussa 2020 Brexitin tullessa voimaan 1.1.2021 ollaan samassa jamassa. Ainakin lähellä. Iltalehden asiaa koskevan jutun alku tähän lopuksi.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 13.12.2020 04:48.

LAINAUS Iltalehti
Sunnuntai 13.12.2020
UUTISET

Uutiset
Ulkomaat

Tältä näyttää sopimukseton brexit: sotalaivat suojaamaan Britannian kalastusvesiä

Britannia suunnittelee jo laittavansa kovat piippuun omien kalastajiensa puolustamisessa.

Kuninkaallinen laivasto uhkaa lähteä kalastamaan Brexitin jälkeisille merialueille.

Kuninkaallinen laivasto uhkaa lähteä kalastamaan Brexitin jälkeisille merialueille. AOP

Tämän viikonlopun pitäisi olla viimeinen, jonka aikana yritetään vielä puristaa kauppasopimusta Britannian katkaistessa siteensä Euroopan unioniin. Sekä pääministeri Boris Johnson että EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ovat jo myöntäneet, että toimivan sopimuksen syntyminen kalkkiviivoilla on äärimmäisen epätodennäköistä.

Käytännössä molemmat osapuolet valmistuvat jo sopimuksettomaan eroon.

Lauantaina Britannian puolustusministeriö kertoi, että se aikoo lähettää sotalaivat uudenvuodenpäivänä Englannin kanaaliin ja Pohjanmerelle. Ainoa tarkoitus on tietenkin pelotella ulkopuoliset kalastusalukset pois Britannian merialueilta.

Päätös vain alleviivaa yhtä neuvottelujen ongelmakohtaa. Kalastus on äärimmäisen pieni osa Britannian ja EU:n välisiä kauppasuhteita, mutta sen avulla voidaan mitata kansallisen suvereniteetin määrää.

LAINAUS LOPPUU

Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä. LUE!

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!


Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!


2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!


Uhattiinko Ohisaloa?

2020. Joulukuu. Suomi24. Keskustelu. Ohisalon uhkaus MTV:ssä.

Viikkosanomat-blogi
Joulukuu 13, 2020

Suomi24. Keskustelusta.

LAINAUS

  1. Yhteiskunta
  2. Maailman menoa
HS: Ohisalon kohdistuva uhka ei pidä paikkaansa
Anonyymi

Pitihän se arvata, koko juttu oli uutisankka. Äärioikeiston rikollisuutta tutkitaan, ja hyvä niin, mutta viranomaisten mukaan Ohisaloon, Toiviaiseen tai kehenkään muuhun poliitikkoon tai virkamieheen ei ole kohdistunut uhkaa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007677799.html

Kukakohan mahtoi syöttää medialle väärää tietoa asiasta?

LAINAUS LOPPUU


LUE VASTAUKSET!

http://viikkosanomat.fi/
2020/12/13/2020-joulukuu-suomi-24-keskustelu-ohi-salon-uhkaus-mtvssa/

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!


Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista.

Viikkosanomat.blogi
Marraskuu 25, 2020

Tähän mennessä, maanantai 25.11.2020 18:50, vain Ylen juttu ja kirkkonummelaisen verkkolehden Viisykkönen juttu löytyy google-haulla.

Juttujen katkelmia:

YLE:

LAiNAUS

Suomen rikkain mies Antti Herlin välttyi syytteiltä kiinteistökauppatutkinnassa – poliisi epäili avunannosta törkeään kavallukseen

Pääepäilty tapauksessa on entinen pankkiiri Mika Lehto, joka kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Talous

Antti Herlin.

Koneen suuromistaja Antti Herlin vastasi poliisikuulusteluissa useimpiin kysymyksiin joko “en tiedä” tai “en muista”. Arkistokuva vuodelta 2015.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin poliisi epäili Antti Herliniä talousrikoksesta, mutta syyttäjä ei nostanut syytettä Suomen rikkainta miestä kohtaan.

Ylen MOT-toimituksen tietojen mukaan tapauksen pääepäilty, entinen pankkiiri Mika Lehto, saa syytteen törkeästä kavalluksesta.

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi Mika Lehdon saamasta syytteestä jo syyskuun alussa (siirryt toiseen palveluun).

MOT:n tavoittama Lehto toteaa, ettei ole saanut syytettä vielä virallisesti tiedoksi.

Herlin: Täyttä yhteistyötä poliisin kanssa

Poliisi kuulusteli rikoksesta epäiltynä esitutkinnassa myös Koneen hallituksen sihteeriä ja Herlinin luottohenkilönä pidettyä Jukka Ala-Melloa. Syyttäjä ei nostanut syytettä myöskään Ala-Melloa vastaan.

Todistajana tapauksessa kuultiin Koneen juristia Johannes Frändeä. Antti Herlin ei antanut aiheesta haastattelua, vaan ainoastaan lyhyen lausunnon sähköpostitse.

– Ala-Mello, Herlin, Frände sekä Security Trading Oy:n [Antti Herlinin sijoitusyhtiö] muut edustajat ovat tehneet täyttä yhteistyötä poliisin kanssa asiassa ja muun muassa toimittaneet poliisille kaiken poliisin pyytämän aineiston.

– Perusteellisen tutkinnan jälkeen syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytettä Ala-Melloa, Herliniä ja/tai Security Trading Oy:n muita edustajia vastaan. Security Trading Oy tai sen edustajat eivät ole asiassa syyllistyneet mihinkään rikokseen, Fränden lähettämässä sähköpostissa todetaan.

Poliisi kiinnostui kiinteistökaupoista

Poliisin esitutkinta liittyy Kirkkonummella 2016 tehtyihin yritys- ja kiinteistökauppoihin.

LAiNAUS LOPPUU

Viisykkönen:

LAINAUS

(0) kommenttia

Yle: Antti Herlin välttyi syytteeltä rikosjutussa, johon liittyi iso maakauppa Etelä-Kirkkonummella

Antti Herlin on ostanut aktiivisesti maa-ja metsatalousmaita erityisesti Etelä-Kirkkonummella, jossa hän asuu.

Kirkkonummella asuva hissiyhtiö Koneen suuromistaja Antti Herlin on Ylen mukaan välttynyt syytteeltä monimutkaisessa talousrikosjutussa, jota poliisi on tutkinut nelisen vuotta.

Poliisi aloitti esitutkinnan Kirkkonummella tehtyihin kiinteistö- ja yrityskauppoihin liittyen. Herlin oli yksi epäillyistä henkilöistä.

Kiinteistökaupassa Herlinille siirtyi noin 80 hehtaaria maata merenrannalla ja vesialueita.

Kiinteistön omisti neljä osakasta, joista kolme kertoi, etteivät saaneet kauppasummasta mitään.

> Antti Herlinin maakaupoista tutkintapyyntö poliisille – entisen kartanon maat vaihtoivat omistajaa Kirkkonummella (Viisykkönen 22.9.2017)

LAiNAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 25.11.2029 19:13.

Lue myös kirjoitukseni vuodelta 2017 muutettuani takaisin Kirkkonummelle.

Björn Wahlroos ja Antti Herlin. Paljonko ihminen maata tarvitsee?

Björn Wahlroos ja Antti Herlin. Paljonko ihminen maata tarvitsee?

Björn Wahlroos ja Antti Herlin. Paljonko ihminen maata tarvitsee?

Molemmat omistavat komean kartanon, Wahlroos Salosssa Joensuun kartanon, jonka hän on jo lahjoittanut pojalleen.
Wahlroos kerran avasi kartanonsa radiotoimittajalle ja kertoi, että hän ostaa jatkuvasti lisämaita, kun niitä sopivasti tarjotaan. Lisäksi hän kertoi, että ei astu muiden varpaille kauppoja tehdessään, jos muitakin halukkaita ostajia on, Salossahan se parhaiten tiedetään. Tähän oheen katkelma kirjoituksesta vuodelta 2006, jolloin hän teki vaihtokauoan Salon kaupungin kanssa, Sitä isoa metstsätilaa ei ainakaan mahdollinen muu ostaja voinut ostaa.

”Hiukan lisää muistinvaraista omaisuustietoa ja omaisuuden mukanaan tuomaa tietoa. Björn Wahlroos omistaa Halikossa, Salon kupeessa kartanon, jota on aikoinaan isännöinyt Kustaa Mauri Armfelt. Maaomaisuuttaan Wahlroos lisäsi muutama vuosi sitten maanvaihtokaupalla. Nokian tehtaiden vierestä Salon kaupunki sai teollisuustontteja Wahlroosilta ja Wahlroos sai sata tai ehkä enemmänkin hehtaaria metsämaata. Ei kai Nokia sinne mitään enää ole lisää rakentanut. Kaupungin päättäjät tietenkin tekivät oikein, kun ottivat huomioon tämän rakentamismahdollisuuden maanvaihdossaan. Tämä nyt muistinvaraisesti.”

http://www.nettisanomat.com/
2006/11/11/etusivu.html
#vaurastumisesta

Antti Herlin, Suomen rikkain mies.
Hänellä on perintönä Kirkkonummella Thorsvikin kartano. Kun rahaa on niin lisämaitakin Kirkkonummelta, ja muuatakin, kannattaa ostaa, merenrantaakin siinä sivusssa tulee lisää ja lisää.

Joskus himo on niin suuri, varsinkin jos kohde on houkutteleva, että kauppa jyrätään laittomuuden rajamailla, ehkä laittomuuksiinkin turvautuen. Rahallahan niistä selviää sitten ja rahastajat saadaan tyytyväisiksi. Maineellahan ei ole niin väliä. Tällainen kauppa paljastui Paratiisin papereista. Tehtiin kauppa vaikkei myyjällä ollut oikeutta ja valtuutta myydä, Rahaa lähetettiin paratiisiin ja osa jäi jonnekin. Eräs maaalueen omistajista väittää Ylen MOT-ohjelmassa, että hän ei ole saanut senttiäkään.

Herlin on Sanoma Oy:n pääomistaja ja niinpä Helsingin Sanomat kertoo puutteellisesti tästä asiasta, toisin sanoen kertoo toisesta asiasta.

Seurassa on selostusta tästä maakaupasta:
”Toinen kartanoherra

Marraskuussa Suomenlahden ranta ei ole kaikkein edustavimmillaan. Silti mielikuvitus rakentaa tänne hulppeita rantahuviloita.

Pankkiiri Lehdon ryhtyessä maakauppoihin huvilarakentaminen ei kuulunut suunnitelmiin. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee nimittäin Thorsvikin kartano, jonka isäntä Kone Oyj:n pääomistaja Antti Herlin on jo pitemmän aikaa pyrkinyt ostamaan alueelta lisää maata.

Lehto ryhtyikin hieromaan kauppoja Herlinin omistaman Security Trading Oy:n toimitusjohtajan Jukka Ala-Mellon kanssa.

Ala-Mello teki selväksi, että Herlin haluaa ostaa koko Långvik Southin omaisuuden kerralla. Yhtiöstä tarjottu 8,5 miljoonan euron hinta oli vähemmistöosakkaiden mielestä liian alhainen, mutta Lehtohan oli luvannut maksaa heille sitoumuksen mukaiset 2,7 miljoonaa euroa.

Kaikki vaikutti olevan kunnossa, kun kauppaa vielä suunniteltiin kesällä 2016.

Syyskuussa Lindforsin oli määrä mennä allekirjoittamaan kauppakirja Nordea-pankin tiloihin. Kauppoja edeltävänä yönä Lindforsin puhelin pirisi. Puhelimessa oli Lehto, joka ilmoitti, ettei pysty maksamaan senttiäkään.

Oli selvää, että kauppa peruuntui. Mutta varsinainen yllätys odotti Kone Oyj:n pääkonttorissa.

Keksityt valtakirjat

Samana päivänä Herlinin luottomies Markku Laulumaa kutsui Lindforsin Munkkiniemen kartanoon. Siellä Lindforsin eteen lyötiin kauppakirja.

”Ihmettelin, että mikä helvetti tämä on. Sanoin, etten ole nähnyt paperia koskaan aikaisemmin. Siitä koko totuus sitten alkoi paljastua”, Lindfors kertoo.

Kauppakirjan mukaan Lehto oli myynyt koko Långvik Southin Herlinille jo neljä kuukautta aiemmin eli toukokuussa 2016, kaksi viikkoa ennen myyntiin oikeuttavan sitoumuksen allekirjoittamista. Lehdon allekirjoitus löytyi jokaisen vähemmistöosakkaan nimen perästä merkinnällä ”valtakirjalla”, vaikka hänellä ei kauppahetkellä ollut mitään valtakirjoja. Osakassopimuksen mukaan hän ei olisi saanut myydä edes omaa osuuttaan ilman muiden lupaa.

Antti Herlinin ja Jukka Ala-Mellon täytyi tietää, että osakekauppakirjaa ei tehty rehellisellä mielellä. Kukaan ei ollut yhteydessä vähemmistöosakkaisiin eikä kukaan kysynyt vähemmistöosakkaiden suostumusta kauppaan saati siihen, että kaikki rahat siirretään Mika Lehdon pankkitilille.

Vähemmistöosakkaat ovat nyt tehneet keskusrikospoliisille tutkintapyynnön, syyllistyikö Herlin tilanteessa lahjuksen antamiseen ja Lehto lahjuksen ottamiseen.”

https://seura.fi/asiat/tutkitut/
maltalla-toimiva-nemea-bank-yritettiin-pelastaa-suomen-rikkaimman-rahoilla/


Mitäpä tähän lisäämään. Antti Herlin on saanut tilansa vieressä olleen merenranta-alueen omistukseensa. Sitä ei häneltä enää pois oteta. Nyt teeskennellään tietämätöntä kaupan sotkuista ja katsotaan kuka se konna oli. Jos Herlin, niin maksaa tuomion mukaan ja jos ei niin joku toinen maksaa, jos rahoja vielä jossakin on. Sillä ei nyt ole niin väliä jos joku myyjistä jää puille paljaille.

Niin. Paljonko ihminen maata tarvitsee?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 15.11.2017 19:27.

Tags: 

,
,
,
,
,

2017

—-

This entry was posted on keskiviikko, marraskuu 25th, 2020 at 6:58 pm.

http://viikkosanomat.fi/
2020/11/25/2020-marraskuu-antti-herlin-valtti-rikos-syytteen-maakaupassa-vain-kaksi-mediaa-kertoi-asiasta-yle-javiisykkonen-hs-vaikeni-kun-olisi-pitanyt-kertoa-omistajan-asioista/

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!


Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!


2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Loput kommentit Mia Hällin rikastumiseen IS:n juttuun. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Marraskuu. Mistä kansalaiset muistavat Keskisuomalaisen äyrikuninkaan Matti Hällin? LUE!

2020. Marraskuu. USA:n presidentinvaalit. Gallupit eivät olleet väärässä, eivät aivan oikeassakaan.
Lue!

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

Oliko Oodi-kirjasto onnenkantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan.

Marraskuu 20, 2020

Kun en ole kiireiltäni paremmin ehtinyt perehtymään, kuvia on kyllä rakentamisen vaiheista jonkun verran, viimeiset eilen torstaina 19.11.2020, myös sisältä läpijuostessani maski päässä, julkaisen verkkolehti Viisykkösessä julkaistun artikkelin ja siihen liittyvät lukijoiden kommentit.

Aluksi kuitenkin blogistani teksti muun jutun yhteydestä avajaispäivältä perjantailta 9.10.2020, siis Aleksis Kiven päivän aatolta.

”Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 09.10.2020 22:31. Aleksis Kiven päivän aattona, päivänä jolloin Kirkkonummen uudistettu pääkirjasto Fyyri avattiin.

Oodin arkkitehtien fiasko on se ettei kirjasto avaudu torille etelään  niinkuin entinen nyt kuparien  peittämä julkisivu.

Vanhassa oli ikkunat torille päin, aluksi kahvilan ja sitten myöhemmin lehtilukusalin ikkunat. Nyt torin ovikin on sijoitettu arkkitehtuuri edellä niin vinosti, että sisälle ei näy, eikä sisältä näy tässä omituisessa sisennyksessä, josta hyvinkin tulee iltaisin jonkunlainen kuseskelupaikka. Ainakin tässä suhteessa Fyyri on fiasko.

Kirjaston nimeksi muotoutui omituinen fyyri-sana, joka kuulemma on jonkinlainen höyrylaivan tulipesä.

Ei suomenkielessä  ole mitään f:llä alkavaa sanaa alkujaan, ellei sitten filunkia lasketa mukaan. Vain kaupungin nimi Forssa on paikallaan. Onhan se niin upeasti johdettu toisesta kotimaisesta! Sama.

Faaraot ja muut ovat maailman sanoja.

Edellä oleva siis kirjaston avajaispäivänä 9.10.2020

Nyt sitten verkkolehti Viisykkösen artikkeli:

LAINAUS(17) kommenttia

Kirjaston hinta on nyt laskettu sentilleen – kustannukset nousivat alkuperäisestä noin 130 prosenttia
Uusi kirjasto avattiin lokakuun alkupuolella noin 14 kuukautta myöhässä alkuperäisestä rakennusaikataulusta.

Kirkkonummen uuden pääkirjaston rakentamiskustannukset on selvitetty ja listattu desimaalin tarkkuudella. Samalla on selvitetty, miksi projektissa kävi niin kuin kävi.

Monivaiheisessa ja monivuotisessa projektissa kustannukset karkasivat pahasti käsistä.

Ylimääräisiä kustannuksia tuli muun muassa pääurakoitsijan konkurssista, mutta myös alkuperäisissä kustannusarvioissa oli paljon heittoa.

Kirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hinta on tarkalleen 21 190 387,32 euroa, ilmenee projektin loppuselvityksistä.

Summa ei ole kuitenkaan aivan koko totuus. Siitä puuttuu noin 800 000 euroa ylimääräisiä kuluja, jotka aiheutuivat konkurssista.

Niitä ovat esimeriksi suojaus-, siivous- ja asianajajakuluja, joita ei tilinpäätöskäytäntöjen mukaan voi kirjata rakennuskustannuksiksi. Loppusummassa ei myöskään ole kaikkia kalustamisen kuluja.

Koko summa ei tule Kirkkonummen kunnan ”piikkiin”. Kunnalle on tulossa varmuudella rahaa rakennusaikaisesta vakuudesta, kirjastohankkeen valtionapua ja joitakin pienempiä saatavia vielä noin 3,1 miljoonaa euroa.

Konkurssipesältäkin voidaan saada jotain, mutta sen mahdollisuus on todennäköisesti hyvin pieni.

Joten kunnalle rakennushanke maksaa noin 18,1 miljoonaa euroa.

Kun kirjastohankkeeseen päätettiin ryhtyä kuutisen vuotta sitten, rakentamisen kustannusarvio oli noin 9,2 miljoonaa euroa.

Nyt siis päädyttiin lopulta runsaaseen 21 miljoonaan euroon, joten ylitystä tuli noin 130 prosenttia.

Loppuraportissa on hyvin tarkkaakin kustannusselvitystä. Kun SRV jatkoi hanketta projektiurakkana konkurssin jälkeen, kaikki laskut maksoi kunta.

Raportin liitteenä on noin 30 sivua erilaisia kuluja yksityiskohtaisesti. Esimerkiksi roskasäkkejä on ostettu työmaalle ainakin kerran 14,69 eurolla. Kuitti on siis tallessa.

Koska projekti ei mennyt kuten piti, kunnan sisällä on tehty pitkä selvitys syistä ja asioista, joista voidaan ottaa opiksi.

Raportit ovat tulossa palvelutuotannon lautakunnan käsittelyyn 25.11.

> Kirjastohanke on ollut harvinaisen mutkikas − näin asia eteni yli 6 vuotta urakoitsijan konkurssiin (15.3.2019)


(17) kommenttia

LAINAUS LOPPUU

Ja sitten Viisykkösen lukijoiden kommentit: LUE!

2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Loput kommentit Mia Hallin rikastumiseen IS:n juttuun. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Marraskuu. Mistä kansalaiset muistavat Keskisuomalaisen äyrikuninkaan Matti Hällin? LUE!

2020. Marraskuu. USA:n presidentinvaalit. Gallupit eivät olleet väärässä, eivät aivan oikeassakaan.
Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa koronasta riippumatta. ”Who has been swimming naked ”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/19/2020-lokakuu-hallitus-jakaa-rahaa-koronasta-riippumatta-who-has-been-swimming-naked/


2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa. Osa2. Lukijan kommentti Annika Saarikon ja Jussi Halla-Ahon keskusteluun. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/19/2020-lokakuu-hallitus-jakaa-rahaa-os2-lukijan-kommentti-saarikon-ja-halla-ahon-keskusteluun/


2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/15/2020-lokakuu-paaministeri-sanna-marinin-kysymykset-thln-paajohtaja-markku-tervahaudalle-isn-mukaan/


Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/08/2020-lokakuu-kevaalla-maskeja-ei-suositeltu-koska-niista-oli-pulaa/


2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-toivoisin-etta-k-marketissa-myyjat-kayttaisivat-maskia-on/


2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/


Oodi-arkkitehtien
fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/


2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Sisko Kiuruun saadakseen maakunnat”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/14/2020-lokakuu-keskusta-luottaa-kiurun-saadakseen-maakunnat/


2020. Lokakuu. Ydinase-
neuvottelu Helsingissä. Uutista täydennetään. YLE. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/04/2020-lokakuu-ydinaseneuvottelu-helsingissa-uutista-taydennetaan-yle/


2020. Syyskuu.
Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/30/2020-syyskuu-ylipormestari-jan-vapaavuori-ja-jattiterassi-mielipide/

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

KIrkkonummen uusi kirjasto. Lukijoiden kommentit verkkolehti 51:n juttuun: Kirjaston hinta on nyt laskettu sentilleen – kustannukset nousivat alkuperäisestä noin 130 prosenttia.

LAINAUS

Kommentit (17)

 

Kuka tätä kaikkea on kontrooloinut, kun näin käyttöönoton jälkeen loppusummaa reknaillaan?
Onko kaikki kulut hyväksytetty ohjeiden mukaan? Kuka on sallinut kaiken tämän ylityksen?
Ihmettelen kovasti

 

Voin käsi sydämmellä sanoa,jos ite ryssis firmassa noin pahasti,niin olis kengänkuva takamuksessa.Ei auttais mitkään selitykset.
Et sillee.

 

Kaunis on kirjasto. Joka sentin arvoinen. Valitettavasti kirjasto ei nykyisin ole hiljainen tila enää missään, vaan yhteinen olohuone.
Positive

 

Heikolla osaamisella saatiin siis aikaiseksi törkeän kallis, ruma, meluisa ja sokkeloinen tivoli. Kirjastohan siitä piti tulla? Tällaisten vastuuttomien päättäjien pitää lähteä!
Kyllästynyt sikailuun

 

Normaalissa yrityksessä aika huoneesta pihalle otettaisi ks. tapauksessa kellosta ja päälle pamahtaisi vahingonkorvaus vaatimus. Kirkkonummella tämänkaltainen huolimattomuus ja välinpitämättömyys on kuitenkin hyväksytty tapa, joka näkyy niin investoinneissa kun niiden ylläpidossakin. Tämän vuoksi päätöksentekijöiden ja valvontaan osallistuneiden naamakuvat pitäisi aina julkaista näiden uutisfiidien yhteydessä. Valtaan kuuluu aina vastuu – etenkin kun käytetään veronmaksajien rahoja huolimattomasti. Kirkkonummi on tässä suhteessa erikoinen tapaus – kukaan ei puutu eikä ketään tunnu kiinnostavan kun kuntalaisten seteleitä silputaan ikkkunasta yhä kiihtyvällä tahdilla.
Uskomatonta touhua

 

Joo eniten minuakin nyppii nuo remuavat pennut! Ei ihme, että näitä kauhuteinejä tulee, kun kaikki tehdään penskojen ehdoilla :(
Joku paikka täytyy olla rauhallinen tai sitten vanhempien saatava jälkikasvu kuriin!!
Ei näin..

 

Viime vuosina melkein kaikki kunnan tilaamat urakoiden hinnat on ylittyneet koskien rakentamista, tietöitä, asematunnelin korjausta jne.jne.
Minkäköhän on koulukeskuksen , hyvinvointikeskuksen ja kevyen liikenteen tien urakoiden ylitysprosentit.? Ja me maksetaan taitamattomien virkamiesten möhläykset plus virkamiehistä ei kukaan ota vastuuta ylityksistä. Raivostuttavaa…
Veronmaksaja

 

Nyt kyllä herää kysymys minkälainen koulutus on näillä päättäjillä jotka tämän projektin ovat hyväksyneet. 130% ei todellakaan ole pieni heitto!!Mutta hei! Tuskin he sitä alkavat suremaan, eihän nuo tuhlaa omia rahojaan.Ja mitä itse rakennukseen tulee… Ruma kuin mikä. Tuo mieleen peltisen ruumisarkun. Pilaa kauniin kivikirkon ympäristön. Ja mitä ihmeen tekemistä meluavilla pikkulapsilla on kirjastossa? Eikö niille riitä leikkipuistot meluttavaksi paikoiksi? Niitähän on nyt rakennettu isolla innolla pitkin puistoja. Ei kirjasto ole mikään päiväkoti, se on kirjasto ja siellä ollaan hiljaa. Moni tulee sinne lukemaan tentteihin. Lue siinä nyt sitten kun kakarat meluavat kurkku suorana.
Homehtumista ja kosteusvaurioita odotellessa

 

Yksityisessä yrityksessä joku saisi kenkää tämän luokan ylityksesstä. Voisi ehkä olla korvausvelvollinen, jopa.
sivusta

 

Näistä asioista yleensä päättävät ihmiset jotka katsovat papereita.paperilla asiat näyttävät hyvältä ja varmaan tässäkin tapauksessa ”paras” voitti.mutta oikeassa maailmassa asiat ei suju välttämättä näin.he jotka tutkivat papereita heidän pitäisi tutustua mitä samanlaiset hankkeet ovat ennen maksaneet ja vertailla kustannuksia niihin.
Höpöhöpöjälleen

 

Mihinköhän on loput roskat jemmattu?Etsivä löytää.
Paavi

 

Tarjous kuntalaisille.Tulen rakentamaan pienet tai suuremmat kohteet,vain 120%ylityksellä.
Parempi diili.

 

Kysyn vaan että kannattaako käydä koulua jos menee 130% metsään.
Voi voi.

 

Tämän kuparikuution hinta oli siis yhteensä noin 22 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa noin 550€ per kuntalainen. Olisitte vaikka ostaneet kaikille 200€ lahjakortit Suomalaiseen kirjakauppaan, niin oltaisiin saatu osa rahoista järkevämpiin kohteisiin.
Pihi kuntalainen

 

Hyvin laskettu, hienoa jonkun osaavan vielä numerot tosin niiden lukemisessa ja asettelussa oikeaan järjestykseen toivoisi olevan vielä petrattavaa…..kirjoitustaidoista ei taida kannata mainita juurikaan mitään kun tyypit osaavat vain näppäimistön käytön..:)
Uffe

 

Puuttuu siis alkeellinen laskutaito. Hyvä toki, että roskasäkkejä oli hankittu 14,69 eurolla. Å
Äyripää

 

Eipä kannattanut.. Ei ole rahansa väärti.. Liian ahdas ja penskat metelöi!
Ei kiitos!
2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Loput kommentit Mia Hallin rikastumiseen IS:n juttuun. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Marraskuu. Mistä kansalaiset muistavat Keskisuomalaisen äyrikuninkaan Matti Hällin? LUE!

2020. Marraskuu. USA:n presidentinvaalit. Gallupit eivät olleet väärässä, eivät aivan oikeassakaan.
Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa koronasta riippumatta. ”Who has been swimming naked ”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/19/2020-lokakuu-hallitus-jakaa-rahaa-koronasta-riippumatta-who-has-been-swimming-naked/


2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa. Osa2. Lukijan kommentti Annika Saarikon ja Jussi Halla-Ahon keskusteluun. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/19/2020-lokakuu-hallitus-jakaa-rahaa-os2-lukijan-kommentti-saarikon-ja-halla-ahon-keskusteluun/


2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/15/2020-lokakuu-paaministeri-sanna-marinin-kysymykset-thln-paajohtaja-markku-tervahaudalle-isn-mukaan/


Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/08/2020-lokakuu-kevaalla-maskeja-ei-suositeltu-koska-niista-oli-pulaa/


2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-toivoisin-etta-k-marketissa-myyjat-kayttaisivat-maskia-on/


2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/


Oodi-arkkitehtien
fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/


2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Sisko Kiuruun saadakseen maakunnat”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/14/2020-lokakuu-keskusta-luottaa-kiurun-saadakseen-maakunnat/


2020. Lokakuu. Ydinase-
neuvottelu Helsingissä. Uutista täydennetään. YLE. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/04/2020-lokakuu-ydinaseneuvottelu-helsingissa-uutista-taydennetaan-yle/


2020. Syyskuu.
Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/30/2020-syyskuu-ylipormestari-jan-vapaavuori-ja-jattiterassi-mielipide/

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu eliitin elkein.”

Viikkosanomat-blogi
Marraskuu 22, 2020

Uuden Suomen kolumnistin, ei siis kommunistin niinkuin aluksi vahingossa kirjoitin, puheenvuoro ja siihen liittyvät kommentit, ainakin osa. Ja tekstistäkin vain osia:

LAINAUS

Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu eliitin elkein

Kansalta tätä ei ole taidettu kysyä ihan suoraan. Mutta vähän epätarkempi kysymys esitettiin kansalaisille viime aikoina, ja kyselyn tulos oli, että suurin osa suomalaisista haluaisi lisätä pääomatulojen verotuksen progressiota, ansiotulojen verotuksen tyyliseen suuntaan. Kuinka lähelle sitä? Ihanko samanlaiseksi, kaikki tulot yhteen pottiin? Sitä ei kysytty, joten siihen emme tiedä vastausta.

https://yle.fi/uutiset/3-11654812

Edustuksellisessa demokratiassa nähdään aina silloin tällöin tällainen ”kansan tahto vastaan poliittisen eliitin kootut selitykset”-asetelma. Ja sitten kansan tahtoa ei noudateta. Tällä kertaa Matti Vanhanen on selittäjän roolissa. Hän selittää meille, miksi pääomatuloja ei pidä verottaa nykyistä tiukemmin.

Selitys on täyttä puppua, mutta sillä ei ole merkitystä. Eikä pitäisikään olla. Demokratia perustuu siihen, kuinka moni äänioikeutettu äänestää mitäkin vaihtoehtoa. Harvainvalta perustuu selittelyyn, demokratia perustuu äänestämiseen. Myös edustuksellinen demokratia perustuu häiritsevän usein enemmän selittelyyn ja ehdotetun puheenaiheen väistelyyn, kuin kansan poliittisen tahdon kuuntelemiseen ja sitten sen toteuttamiseen.

LAINAUS LOPPUU

Tähän aluksi kirjoittamispäivänä torstaina 19.11.2020 lähetetyt kommentit ilman naamakuvia. Viimeinen 23:30.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 22.11.2020 07:58.

Kommentit (75) Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/11/22/2020-marraskuu-kansa-haluaa-progressiivisen-paaomaveron-vanhanen-torjuu-eliitin-elkein/

Oliko Oodi-kirjasto onnen-kantamoinen?

2020. Marraskuu. Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. 1. Pääovi torille, mutta on ahdas ja luotaantyöntävä, ikkunat torille poistettu! 2. Rakennuksen kustannusarvio ylittyi vain 130 prosenttia! Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. Lue!


2020. Marraskuu. Kommentteja IS:n kirjoitukseen Mia Hällin rikastumiseen. LUE!

2020. Marraskuu. Loput kommentit Mia Hallin rikastumiseen IS:n juttuun. LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Marraskuu. Mistä kansalaiset muistavat Keskisuomalaisen äyrikuninkaan Matti Hällin? LUE!

2020. Marraskuu. USA:n presidentinvaalit. Gallupit eivät olleet väärässä, eivät aivan oikeassakaan.
Lue!


Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”.

Lokakuu 8, 2020

Lukijan kommentti torstaina 08.10.2020 Uudessa Suomessa kirjoitukseen:

”Elina Lepomäki haastoi suoraan Sanna Marinia ”kriisinyrkistä”

 

Marin totesi, että alueilla on nyt paljon valtaa koronatilanteen hoidossa.”

LAINAUS


14 minuuttia sitten
Marinilta meni pasmat sekaisin, kun kysyttiin, kuka koronan torjuntaa johtaa ja millainen on hallituksen sateenkaariverkoston asema.

Kaksi asiaa tuli kyselytunnilla selväksi. Maskeja ei keväällä suositeltu, koska niistä oli pulaa. Tätä peiteltiin mitä ihmeellisimmillä selityksillä.

Toinen asia. Vaikka liikenteen päästöjä vähennettäisiin miten paljon tahansa, liikenteeltä pitää tavalla tai toisella kerätä ainakin sama euromäärä veroja (tällä hetkellä 8,5 mrd).

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 08.10.2020 28:28. Lihavointi Viikkosanomien.

Päiväys korjattu 7:stä 8:aan 9:ntenä 07:05.


2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.”

Lokakuu 9, 2020

Lukijan kommentti IS:n kirjoitukseen :

Päivittäistavarakauppiaiden järjestö ilmoitti tänään suosittelevansa asiakkaille maskien käyttöä. Kauppiaiden mukaan käyttöä ei voi asiakkailta kuitenkaan vaatia.”

LAINAUS

lukijan kommentista nro 31, viimeisestä tällä hetkellä.

Maskit myyjille 
Minä toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia. On inhottava mennä kauppaan!
LAINAUS LOPPUU
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 09.10.2020 06:32  Aleksis Kiven päivän aattona.

PS. Eilen torstaina keskipäivällä asioidessani  Uudellamaalla Kirkkonummen keskustan S-ryhmän Salessa myyjillä ja muulla henkilökunnalla maskit olivat jo asianmukaisesti kasvoillaan, muilla asiakkailla kuin minulla ei ollut ja koululaispojat eivät mistään turvaväleistä välittäneet niinkuin eivät aikuisetkaan.

Kassieni kanssa palvelulinjan pikkubussissa olin ainut maskillinen tällä kertaa. Aikaisemmin muutamat ovat olleet maskit kasvoillaan.  Minullakin aina tällä vuorolla matkustaessani tänä syksynä kolmena edestakaisella matkallani. Sama.

2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …”

Lokakuu 9, 2020

Lukijan kommentti Ilta-Sanomien kirjoitukseen perjantaina 09.10.2020:

”POLITIIKKA

Kommentti: Sanna Marinin hallitus kompastelee korona­kriisin hoidossa – näin ministeriö torppasi todella tylysti yritys­maailman avun

Maskisekoilu rapauttaa hallituksen uskottavuutta ja kertoo koronaviruskriisin hoidon politisoitumisesta, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

LAINAUS

Yksi kommenntti lukijoidrn 347 kommentin joukosta:

  • Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan vain sen takia että hallitus halusi säilyttää kasvonsa maskisotkun aikana. Hallituksen on erottava – ja THL:n johdon myös joita poliittisesti ohjailtiin antamaan ammattietiikkansa vastaisia lausuntoja.
  • hyvä hallitus 
  • Minulla ei ole

LAINAUS LOPPUU

__

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 09.10.2020 22:31. Aleksis Kiven päivän aattona, päivänä jolloin Kirkkonummen uudistettu pääkirjasto Fyyri avattiin.

Oodin arkkitehtien fiasko on se ettei kirjasto avaudu torille etelään  niinkuin entinen nyt kuparinen  peittämä julkisivu. Vanhassa oli ikkunat torille päin, aluksi kahvilan ja sitten myöhemmin lehtilukusalin ikkunat.

Nyt torin ovikin on sijoitettu arkkitehtuuri edellä niin vinosti, että sisälle ei näy, eikä sisältä näy tässä omituisessa sisennyksessä, josta hyvinkin tulee iltaisin jonkunlainen kuseskelupaikka. Ainakin tässä suhteessa Fyyri on fiasko.

Kirjaston nimeksi muotoutui omituinen fyyri-sana, joka kuulemma on jonkinlainen höyrylaivan tulipesä. Ei suomenkielessä  ole mitään f:llä alkavaa sanaa alkujaan, ellei sitten filunkia lasketa mukaan. Vain kaupungin nimi Forssa on paikallaan. Onhan se niin upeasti johdettu toisesta kotimaisesta! Sama.

Faaraot ja muut ovat maailman sanoja.


2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Kiuruun saadakseen maakunnat”.

Lokakuu 14, 2020

Lukijan mielipide Ilta-Sanomien kirjoitukseen:

Pääkirjoitus: Miksi STM pimitti kansalaisten terveyden kannalta oleellista tietoa? Hallinnon pitäisi olla läpinäkyvää

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan asiantuntijanäkemysten ohittaminen maskilinjauksissa oli vakava virhe.

Krista Kiuru saa sosiaalidemokraattien hallituskumppanin keskustan tuen keskiviikon luottamuslauseäänestyksessä. Tiistaina ministeri esitteli hallituksen sote-linjauksia.

Krista Kiuru saa sosiaalidemokraattien hallituskumppanin keskustan tuen keskiviikon luottamuslauseäänestyksessä. Tiistaina ministeri esitteli hallituksen sote-linjauksia.­

13.10. 21:00

LUKIJAN KOMMENTTI

LAINAUS

Kansantauti 
Keskusta luottaa Kiuruun vain saadakseen haluamansa vallan maakunnissa soten kautta. Kansaa kupataan taas oikein huolella omien poliittisten agendojen ja ideologian vuoksi. Häviäjänä lopulta on vain Suomen kansa. Myös ne poliitikot, jotka jonain päivänä on vanhuksia.
LAINAUS LOPPUU
Tätähän tämä politiikka on, ei sen kummempaa.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 14.10.2020 05:37. Pimeää on.

 

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/08/2020-lokakuu-kevaalla-maskeja-ei-suositeltu-koska-niista-oli-pulaa/

2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-toivoisin-etta-k-marketissa-myyjat-kayttaisivat-maskia-on/

2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …” Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/

Oodi- arkkitehtien fiasko Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/09/2020-lokakuu-maskit-kyseessa-on-ollut-valhe-ja-rikos-suomea-kohtaan-meidan-kaikkien-henki-asetettiin-vaaraan-on/

2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Kiuruun saadakseen maakunnat”. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/14/2020-lokakuu-keskusta-luottaa-kiurun-saadakseen-maakunnat/

 

2020. Lokakuu. Ydinase-
neuvottelu Helsingissä. Uutista täydennetään. YLE. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/10/04/2020-lokakuu-ydinaseneuvottelu-helsingissa-uutista-taydennetaan-yle/

2020. Syyskuu. Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/30/2020-syyskuu-ylipormestari-jan-vapaavuori-ja-jattiterassi-mielipide/

2020. Syyskuu. Tanssilattiat tyhjiksi soittamalla huonoa musiikkia! Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/28/2020-syyskuu-tanssilattiat-tyhjiksi-soitt-alalla-huonoa-musiikkia/

2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys siitä, että Altia on suomalainen yhtiö. Norjalaisesta yhtiöstä suurin omistaja. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/29/2020-syyskuu-ministeri-tuppuraisen-omituinen-kasitys-siita-etta-altia-on-suomalainen-yhtio-norjalaisesta-yhtiosta-suurin-omistaja


2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys yhtiön pysymisestä suomalaisena. Osa 2.
Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/29/2020-syyskuu-ministeri-tuppuraisen-omituinen-kasitys-yhtion-pysymisesta-suomalaisena-osa-2/

 


2020. Lokakuu. Ydinaseneuvottelu Helsingissä. Uutista täydennetään. YLE.

lokakuu 4, 2020

Ylen sivuilta sunnuntaina 04.10.2020:

LAINAUS

Tass: Venäjä ja USA neuvottelevat Helsingissä huomenna ydinaseiden rajoittamisesta

Neuvottelujen aiheena on virallisesti strateginen tasapaino.

Ulkomaat

(Juuri nyt. YLE.fi.logo)

 

Yhdysvallat ja Venäjä neuvottelevat strategisesta tasapainosta Helsingissä huomenna maanantaina, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass.(siirryt toiseen palveluun)

Venäjän ulkoministeriö vahvistaa uutistoimistolle, että konsultaatioita käydään 5. lokakuuta Helsingissä.

Maiden välillä voimassa oleva, ydinaseita rajoittava niin sanottu Uusi Start -sopimus päättyy helmikuussa. Maat ovat käyneet neuvotteluja uudesta sopimuksesta, mutta ne eivät ole edenneet.

Yhdysvallat on asettanut sopimukselle ehtoja, joita Venäjä ei ole valmis hyväksymään.

Uutista täydennetään.

Lähteet: TASS, REUTERS

LAiNAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 04.20.2020 18:22.

2020. Syyskuu. Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/30/2020-syyskuu-ylipormestari-jan-vapaavuori-ja-jattiterassi-mielipide/

2020. Syyskuu. Tanssilattiat tyhjiksi soittamalla huonoa musiikkia! Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/28/2020-syyskuu-tanssilattiat-tyhjiksi-soitt-alalla-huonoa-musiikkia/

2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys siitä, että Altia on suomalainen yhtiö. Norjalaisesta yhtiöstä suurin omistaja. Lue!


http://viikkosanomat.fi/
2020/09/29/2020-syyskuu-ministeri-tuppuraisen-omituinen-kasitys-siita-etta-altia-on-suomalainen-yhtio-norjalaisesta-yhtiosta-suurin-omistaja


2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys yhtiön pysymisestä suomalaisena. Osa 2.
Lue!

http://viikkosanomat.fi/
2020/09/29/2020-syyskuu-ministeri-tuppuraisen-omituinen-kasitys-yhtion-pysymisesta-suomalaisena-osa-2/


2007

 

1957
ARKISTO 2007.

Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 

Nuoruus

Nuorena luulee tietävänsä, mutta vanhana tietää luulevansa.
Kansainvälinen sanonta

Nuoruudessa sitä erehtyy luulemaan, että äly korvaa kokemuksen. Vanhuudessa taas erehtyy kuvittelemaan, että kokemus korvaa älyn.
Lyman Bryson

Saadakseen nuoruutensa takaisin ei tarvitse muuta kuin toistaa hölmöilynsä.
Oscar Wilde

Elämää voi ymmärtää vain taaksepäin, mutta sitä on elettävä eteenpäin.
Sören Kierkegaard

Nuorille on vähemmän haittaa omista virheistään kuin vanhempien ihmisten viisaudesta.
Denis Diderot

Paras on se, joka pystyy opastamaan itseään. Hyvä on myös viisaiden kuuuntelija. Mutta hölmöin on se, joka ei piittaa toisten neuvoista, vaikka häneltä puuttuisi ymmärrystä.
Hesiodos

Ystäväni, olen usein kuullut, että miehistä suurin on se, joka kysyy itseltään, mitä hänen on tehtävä ja seuraavaksi suurin on se, joka kuuntelee hyviä neuvoja.
Titus Livius

Puuvanhus vihertää joka kevät, mutta ihminen on vain kerran nuori.
Kiinalainen sanonta

Joka on nopea nuorena, se on virkku vanhanakin.
Suomalainen sanonta

Sille, minkä koet nuorena ja ensimmäistä kertaa, ei koskaan löydy vertaa.
Lauren Bacall

Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä. Siinä haavetta kylliksi yhdelle elämälle.
Tommy Tabermann

Säilytä mielikuva elämästä, josta haaveilet, ja tee haaveistasi totta.
Norman Vincent Peale

Haaveet tärkeitä ovat, mutt' muista kuitenkin: monet unelmat haihtuvat, sinä tääl' olet huomennakin.
Tuntematon

(61) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Kesäkuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein.
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

 


Musiikki ja rakkaus

All yoy need is love
Lennon/McCartney

Rakkautesi tähden, antaisin kuun jos se olisi annettavissani.
Graham Gouldman - For Your Love

Rakkaus on ruusu, jota ei tule poimia. Se kasvaa vain köynnöksessä.
Neil Young - Love is a rose

Sitähän se kaikki on, rakkautta, rakkautta vaan. 
Dave Lindholm - Sitähän se kaikki on

Kirosanan kaltainen on lempi pohjoisen
Ismo Alanko - Rakkaus on ruma sana

Haluan rakastaa sinua niin kuin merimies rakastaa merta
Kingston Wall - Used to feel before

Syvällä, syvällä sisimmässäni, kulta, tarvitset rakkauttani
Bonham/Dixon/Jones/
Page/Plant -Whole Lotta Love

Jos kuningas rakastaa musikkia, on se hyväksi maalle.
Mecinus

Ilman musiikkia elämä olisi virhe.
Friedrich Nietzsche

Jos säveltäjä olisi kyennyt sanomaan sanottavansa sanoin, ei hän olisi vaivautunut sanomaan sitä musiikilla.
Gustav Mahler

Ihmiset julistavat olevansa musiikin rakastajia, mutta suurimmilta osin he eivät anna ilmi mielipiteissään ja elämissään, että he olisivat kuulleet sitä.
Henry David Thoreau

Minulla on omat erityiset suruni, rakkauteni, iloni, ja sinulla on omasi. Mutta suru, ilo, kaipuu, toivo, rakkaus, kuuluvat meille kaikille, kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa. Musiikki on ainoa tapa, jolla tunnemme nämä tunteet yleismaailmallisina.
H. A. Overstreet

Musiikki ilmaisee sen, jota ei voi sanoa ja josta on mahdotonta olla vaiti.
Victor Hugo

Musiikki on sanoja etsivää rakkautta.
Sidney Lanier

(62) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Kesäkuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


2017- 2018

 

2017. Saamelaisten kansallispäivä. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. Mielipidekirjoitus. LUE!


2018. Saamelaisilla syvä epäluottamus valtiovaltaan totuus- ja sovintokomission muodostamisessa.
"... Ja on myös tärkeää näyttää, että emme suostu uhreiksi. ... Epäluottamus nousi esiin myös täysistunnon puheenvuoroissa. ... Myös nuorilla saamelaisilla on epäilyksensä ... Kysymykseen rehellisyydestä valtiosihteeri vastaa näin. ...
Kuvasarja


Anne Nuorgam


Paula Lehtomäki


Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein.
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

 


"Sanna kymmenestä kahteentoista." Lue!

Minna Canthin päivä. Tasa-arvon päivä 19.03. Lue!


Cléo 5:stä 7:ään. Agnès Varda 1962. Kuvaus kahdesta tärkeästä tunnista laulajattaren elämässä. Cléo tappaa aikaa odottaessaan tärkeitä tuloksia lääkäriltä. Kuvissa on mukana koko ajan kuoleman varjo. Pääosaa esittää Corinne Marchand. Ylen arkisto.

 


2020. Maaliskuu 22.
Pääministeri Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia keskiviikkoiltana 11.03.2020 kello 22.00 - 24.00.

Keskiviikkoiltana 11.03.2020 Ylen A-studiossa suorassa lähetyksessä, joka päättyi 21.30 pääministeri Sanna Marin vastasi useaan kertaan toimittaja Annika Damströmin kysymyksiin miksi ei koronaviruksen tartunnan torjumiseksi ryhdytty rajuimpiin toimenpiteisiin, sellaisiin, mitä muualla Euroopassa on tehty.

Pääministeri vastasi, että tällaisia toimenpiteitä ei THL ole suosittanut ja että hänellä on täysi luottamus Suomen terveydenhuoltoviranomaisiin. Näin hän siis vastasi useaan kertaan.

Nyt näyttää siltä, että Ylen A-studion toimittaja Damströmilla oli ratkaiseva vaikutus mielen muuttumiseen. Suomalaiset voivat kiittää toimittajaa siitä, että hän laittoi pääministerin koville tässä asiassa.

Pääministeri Sanna Marin on nyt useassa haastattelussa lauantaina 21.03.2020 kertonut, että keskiviikkona  myöhään illalla, siis kello 22.00 jälkeen hän teki päätöksensä toimintatavan muuttamisesta.

Hän ei ole kertonut saiko hän uusia tietoja THL:stä. Sen sijaan hän on kertonut, että hän tapasi tai ainakin keskusteli sosiaali- ja terveysministeri Sisko Kiurun kanssa.

Näin hän kertoi usealle medialle, ensimmäisen kerran Ylen Ykkösaamulähetyksessä toimittaja Pirjo Auviselle ja sitten illalla MTV:n Uutisextralähetyksessä toimittaja Vesa Kalliopäälle. Helsingin Sanomille toimittaja Vesa Kerolle antamassaan haastattelussa pääministeri ilmaisi asian näin:
Sunnuntai 22.03.2020.
Julkaistu: 2:00

MARIN sanoo, että valmiuslain käyttöönoton valmistelu alkoi täysin hallituksen toimesta.

”Tiedän sen, koska itse tulin viime viikon keskiviikkona siihen johtopäätökseen, että meidän pitää alkaa valmistella valmiuslain käyttöönottoa. Pidin todennäköisenä, että tilanne tulee Suomessakin muuttumaan nopeasti ja valmiuslakiin joudutaan turvautumaan.”

Pääministeri sanoo, että valmiuslain käyttöönotto tuli ensimmäisenä esille hänen  ja Krista Kiurun (sd) keskustelussa myöhään illalla keskiviikkona 11. maaliskuuta.

Keskiviikkoyön aikana Marin teki päätöksen kutsua oppositiopuolueet koolle keskustelemaan valmiuslain käyttöönotosta.”

Näin siis pääministeri itse kertoo tästä dramaattisesti kaksituntisesta Ylen A-studion jälkeen. Harvoin Suomen historiassa on ollut tällaista hetkeä.

YLE lähetti eilen Agnes Vardan elokuvan Cleo 5:stä 7:ään, jossa Cleo odotti 2 tuntia lääkärin lausuntoa koepalasta.

Näitä Sanna Marinin hetkiä voisi sitten ilmaista Sanna 10:stä 12:een.

Tähän loppuun uudestaan pätkä A-studion haastattelusta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen.
Sunnuntai 22.03.2020 05.13.

Minna Canthin päivä. Tasa-arvon päivä 19.03. Lue!

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

sanonet.fi
 -- week.fi - kansalaistori.fi - sanomanet.fi - per.fi - kirkuva.fi - sanomamarkkinat.fi -
sanomaatti.fi - muistamo.fi - apumiehet.fi - sanomamobi.fierika.fi - knummi.fi - nettinen.fi

ennustamo.fi - erika.fi - faktaamo.fi - fotomo.fi - infomo.fi - knummi.fi - sanaamo.fi - siivo.fi - piina.fi - helsinkilehti.fi

2020 Maaliskuu 12. Pääministeri Sanna Marin luottaa koronaviruksen torjumisessa THL:ään, liikaakin?

 

2020. Pääministeri Sanna Marin luottaa koronaviruksen torjumisessa THL:ään, liikaakin?

Viikkosanomat. Maaliskuu 12, 2020

Pääministeri Sanna Marin A-studiossa keskiviikkona 11.03.2020 klo 21:00. Haastattelijana Annika Dammström. Muutama minuutti alkupuolelta.

Pääministeri:
Varaudumme siihen, että meilläkin tapauksia tulee enemmän ja erilaisia toimia…

Toimittaja:
Niin Ruotsissa on tänään raportoitu ensimmäisestä koronavirukseen liittyvästä kuolemasta ja Saksassa puolestaan arvioidaan, että jopa 70 prosenttia maan kansalaisista voi saada tartunnan koronasta, Suomessa ei tosiaan näitä virallisia arvioita ei ole koronan kehittymisestä julkaistu, mutta kuitenkin jonkinlainen arvio on että me varmasti seuraamme Ruotsia nyt tässä. Ruotsista kuulimme jo uutisissa, että siellä on ryhdytty aika moniin toimenpiteisiin. Miksi Suomessa ei ole tehty enemmän rajoittavia toimenpiteitä?

Pääministeri:
Me tietenkin toimimme meidän terveysviranomaistemme suositusten pohjalta. Mikäli THL meille suosittaisi meille esimerkiksi yleisötilaisuuksien rajoittamista, uskon kyllä, että hallituksella olisi siihen nopeastikin valmius, mutta tietenkin me kuuntelemme erittäin tarkkaan asiantuntijoita terveydenhuollon ammattilaisia meidän viranomaisiamme, jotka tämän tilanteen parhaiten tuntevat ja minulla on vahva luottamus suomalaisiin viranomaisiin ja heidän kykyynsä ja arvioihinsa tämä tilanteen hoitamisessa.

Toimittaja:
Muun muassa WHO:n johtaja esitti paheksuntansa niille maille ja valtioille. joissa WHO:n mielestä ei ole tehty tarpeeksi. Voidaanko tässä nyt tehdä liikaa?

Pääministeri:
No tietenkin meillä on yksi asia miten virus kehittyy, minkälaisia vaikutuksia sillä on ihmisiin ja yhteiskuntaan ja toinen näkökulma on tietenkin se, että millä tavalla tähän reagoidaan. miten se vaikuttaa yhteiskuntaan. Esimerkiksi tilanne, jossa Suomessa suljettaisiin kouluja, päiväkoteja, oppilaitoksia ja laajasti rajoitettaisiin liikkumista ja toimintaa . Silläkin olisi isot ja merkittävät vaikutukset yhteiskuntaan ja tietenkin meidän pitää katsoa valtiona ja hallituksena tätä kokonaisuutta ja arvioida mikä yhteiskunnan kokonaisedun näkökulmasta on kaikkein järkevintä ja itse ole koko ajan tässä peräänkuuluttanut tässä maltillista linjaa ja kuunnellaan asiantuntijoita ja toimitaan heidän ohjeidensa ja suositustensa mukaan ja vältetään sellaisia toimia joilla ehkä ennemminkin pyritään poliitttisesti näyttämään vahvuutta tai poliittisesti näyttämään , että poliitikot ovat tilanteen päällä. Minä luotan asiantuntijoihin ja meidän hallituksemme tulee toimimaan asiantuntijoiden ohjeistuksen pohjalta.

Toimittaja:
No, aika monessa muussa maassa, myös pohjoismaissa on tehty paljon rajumpia rajoittavia toimenpiteitä kuin meillä. Ovatko muut nyt sitten väärässä?

Pääministeri:
En minä missään nimessä näin sano, Jokainen maa arvioi oman tilanteensa pohjalta ne toimet, jotka ovat järkeviä. Esimerkiksi Ruotsissa heidän terveysviranomaisensa suosittivat hallitukselle sitä, että rajoitetaan esimerkiksi nämä yleisötilaisuudet, 500 hengen tilaisuuksien osalta ja hallitus on siellä näin toiminut, Myös me toimimme THL:n suositusten pohjalta ja jos meille tällaista suositeltaisiin, siellä tällä hetkellä tehdään ja jo on tehty arviointi siitä minkälaisia vaikutuksia viruksen leviämisen estämiseen näillä yleisötilaisuuksien rajoittamisella on, jos ne suositeltaisiin, niin minulla ei olisi mitään epäiystä siitä, etteikö hallitus hyvin pikaisesti nämä päätökset tekisi.

Toimittaja:
Niin. tosiaan Ruotsissa on nyt suositeltu, että yli 500 hengen kokoontumiset kielletään. tämä on myös tapahtunut muun muassa Tanskassa ja aika monessa muussa maassa, Italiassa, jossa koko maa on käytännössä kiinni. Mitä täällä Suomessa täytyy tapahtua, että hallitus tekee tällaisen linjauksen meilläkin?

Pääministeri:
No me nojaamme meidän päätöksemme terveysviranomaisten suositukseen. Jos terveysviranomaiset katsovat, että tämä on järkevä tehokas toimenpide ja he suosittavat rajoituksia niin varmasti sellaiseen ryhdytään. Ei siitä ole mitään epäilystä, mutta mikäli arvio on se, että itseasiassa tämänkaltaisilla rajoituksilla ei ole kovinkaan suurta vaikutusta itse viruksen leviämiseen, voi olla että se ehkä sitä hidastaa mutta en osaa vastata olisiko sillä mitään merkittävää vaikutusta. Tässä olemme juuri saamassa arvioita. Jos sillä olisi vaikutusta, onko se sitten tehokas toimi, se on tietenkin harkittavissa että kyllä minä ajattelen näin, että kaikkein järkevintä nimenomaisesti tällaisessa tilanteesssa on luottaa siihen, että meillä kaikkein parhaimman asiantuntemuksenomaavat ihmiset kykenevät arvioimaan tilannetta ja näiden suositusten pohjalta myös poliitikkojen kannattaa toimia.

Toimittaja:
Vaikka muualla maailmassa tai Euroopassa tehdään toisenlaisia linjauksia. niin luotatko siihen, että meidän THL on omissa linjauksissaan kuitenkin oikeassa?

Pääministeri:
Minulla on erittäin korkea luottamus suomalaisiin terveydenhuoltoviranomaisiin.

Toimittaja:
No itse asiassa tähän kokoontumiseen, pitäisikö sitä rajoittaa niin sosiaali- ja terveysministeriö tosiaan totesi tänään, että ei vielä lähdetä tähän, mutta sitten he kyllä tänään myös kuntainfosssaan tiedottivat, että jos alueella on todettu tautitapauksia , niin yleisötapahtumissa voi olla kohonnut riski taudin leviämiseen esimerkiksi Suomessa myös yleisötapahtumien järjestäjien on otettava huomioon mahdolliset tartuntariskit ja niiden torjunta, niin kumpaa viestiä tässä nyt sitten pitäisi uskoa?

Pääministeri:
No tietenkin yksi asia on se, että jokainen toimija harkitsee ja kyllä ajattelisin näin, että esimerkiksi huomenna hallitus tulee linjaamaan valtionhallinnon osalta näiden tilaisuuksien järjestämisestä, matkustuksesta ja muista toimenpiteistä eli valtionhallinto on sillä tavalla toimija ja tietenkin yritykset ovat näin tehneet ja kyllä itsekin ajattelisin näin, että varmasti tässä tilanteessa on syytä välttää matkustusta, turhaa matkustusta on syytä välttää isojen tilaisuuksien pitämistä, jos ne eivät ole välttämättömiä. Eli aika tarkkaan harkitsisin nyt niin valtionhallinon puolesta ja toivon tietenkin, että jokainen kansalainen, jokainen yritys jokainen toimija itse pohtii sitä minkälaisia tilaisuuksia kannattaa järjestää ja kannattaako esimerkiksi millä tavalla matkustaa. Tämä on ehdottomasti hyvä asia. ja kuuluu ihan terveeseen arkijärkeenkin, mutta tietenkin toinen asia on se, että jos meille tulisi kategorinen kielto tai laitettaisiin kouluja, päiväkoteja eri yhteiskunnan toimintoja kiinni, ikäänkuin suljettaisiin maa, mentäisiin tämänkaltaiseen tilanteeseen mikä Italiassa on. pelkäänpä että ne vaikutukset olisivat yhteiskunnalle paljon dramaattisemmat näistä toimenpiteistä kuin itse nämä viruksen aiheuttamat toimenpiteet.

Toimittaja:
Kuulimmeko me juuri nyt äsken pääministeriltä suosituksen siitä, ettei kannattaisi matkustaa, jos ei ole aivan pakko, ei kannattaisi osallistua ehkä suuriin yleisötapahtumiin ja muutenkin kannattaa käyttää ehkä vähän enemmän vielä sitä järkeä, mihinkaikkeen osallistuu missä on paljon ihmisiä?

….

Pääministeri Sanna Marin A-studiossa keskiviikkona 11.03.2020 klo 21:00. Haastattelijana Annika Dammström. Muutama minuutti alkupuolelta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen
Torstai 12.03.2020 01:38.

Tags: , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/
2020/03/12/2020-paaministeri-sanna-marin-luottaa-koronaviruksen-torjumisessa-thlaan-liikaakin/

This entry was posted on torstai, maaliskuu 12th, 2020 at 1:41 am.

 

2020 Maaliskuu 12. Pääministeri Sanna Marin luottaa koronaviruksen torjumisessa THL:ään, liikaakin?


Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2019

Olemme astumassa uudelle vuosikymmenelle. Uusi vuosi tuo mukanaan monenlaista uutta, mutta myös tuttua ja turvallista. LUE!

 


Maaliskuu. Lapsuus

Lapsi, jota ivataan, oppii pelkäämään. 
Lapsi, jota arvostellaan, oppii tuomitsemaan.
Lapsi, jota petetään, oppii pettämään. 
Lapsi, joka kohtaa vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään.
Lapsi, joka saa hellyyttä, oppii rakastamaan. 
Lapsi, jota rohkaistaan, oppii luottamaan itseensä.
Lapsi, joka saa tuntea totuuden, oppii ymmärtämään oikeutta. 
Lapsi, jota kiitetään, oppii olemaan kiitollinen.
Lapsi, joka näkee annettavan omastaan muille, oppii olemaan huomaavainen.
Lapsi, joka saa tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
Lapsi, jota kohtaan tunnetaan kärsivällisyyttä, oppii olemaan pitkämielinen.
Lapsi, joka elää onnellisena, löytää rakkauden ja kauneuden.

Ronald Russell

(28) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

2019  

Seuraavan kirjoituksen poistamismääräyksen korkein oikeus palautti hovioikeuden uudelleen käsiteltäväksi. Kirjoitus nyt hovioikeuden hyväksymässä muodossa.

http://www.nettisanomat.com/
2019/06/30/etusivu.html#hyvan

 

Vuosisanomat 2019. Politiikka. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen taivalluksen päättyessä. Lue!

Vuosisanomat 2019. Politiikka. Pääministeri Antti Rinteen hallituksen puolivuotisen taipaleen aikaan.
KESÄLLÄ - SYYSKUU - LOKAKUU - MARRASKUU - MARRASKUU. POSTI. SALMÉN.

Vuosisanomat 2019. Politiikka. Pääministeri Antti Rinteen ero ja pääministeri Sanna Marinin aloitus. Lue!


2001
 


SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

2004  

2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.


Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/011/etusivu.htm#otekuva
 


2007

 

1957
ARKISTO 2007.

Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 


2009

 

10 vuotta sitten. 2009. Heinäkuu. Nro 1000.
Asianajajan tekaistu kirje
Kevan ex-Kauppinen paranteli joitain kuitteja, poliisi tutkii. Toisenlainen stoori on siinä kun Nettisanomat tuomittiin aikoinaan asianajajan kunnianloukkaamisesta, kun lehti oli käyttänyt ilmaisua ”(poistettu 14.12.2015)”. Toistettakoon siis että Nettisanomat ja sen päätoimittaja tuomittiin korvauksiin ja sakkoihin, joten oikeuden mukaan (poistettu 24.02.2016).

Sama oikeus oli myös sitä mieltä, että asianajaja oli pyytänyt loukkaavien kirjoitusten poistamista ja koska lainvoimaisessa päätöksessä näin todetaan, niin on sitten pyytänyt. Oikeasti ei näin ole tapahtunut, esitetyt asiakirjat eivät tukeneet tätä. Vain asianajajan valehtelu ja esitutkijoiden ja syyttäjän harhaanjohtaminen johti oikeuden tähän tulokseen.

Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen ky, esitti myös esitutkintapyynnössään tekaistun kirjeen, josta sai käsityksen että hän olisi sen lähettänyt. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, tarkkaan katsoen kirje oli allekirjoittamaton ja mitään varmuutta milloin se oli kirjoitettu ei ole, se on siis tekaistu.

Kunnianloukkausoikeudenkäynnissä Nettisanomien päätoimittaja Pertti Manninen kiinnitti siihen huomiota. linkki, mutta kirjettä ei käsitelty koska se ei tullut mukaan enää varsinaiseen oikeudenkäyntiaineistoon.

Lue! Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. http://www.12.fi/lakisanomat/
2007/10/24/etusivu.htm


Lue! Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös. http://www.nettisanomat.com/
2008/06/06/etusivu.htm
#vaitepaatos


Pertti Manninen, Nettisanomat klo 13:40 perjantaina 2009-07-17. Peurunka, bussille kiiruhtaen.


http://www.nettisanomat.com/
2009/07/17/etusivu.htm

 

2013

 

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

 

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.

3 kuvaa sivulla:
http://www.nettisanomat.com/
2014/08/08/kuvasivu.html


 

2017- 2018

 

2017. Saamelaisten kansallispäivä. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. Mielipidekirjoitus. LUE!


2018. Saamelaisilla syvä epäluottamus valtiovaltaan totuus- ja sovintokomission muodostamisessa.
"... Ja on myös tärkeää näyttää, että emme suostu uhreiksi. ... Epäluottamus nousi esiin myös täysistunnon puheenvuoroissa. ... Myös nuorilla saamelaisilla on epäilyksensä ... Kysymykseen rehellisyydestä valtiosihteeri vastaa näin. ...
Kuvasarja


Anne Nuorgam


Paula Lehtomäki
Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  

SANOMAHOUSE.fi - 2021/01/02 - Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020. Tasavallanpresidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe 1.1.2021. Iltalehden lukijoiden kommenttipätkä aiheeseen presidentti vs hallitus presidentin puheessa. - 1.1. Auld Lang Syne. - Kuvia Charles Chaplinin elokuvasta Kultakuume, The Gold Rush, USA 1925. - Charles Chaplin - Tää ystävyys ei raukene. - HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA
- Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin - Kuva. Joosef on ostanut pojalta aasin. - Lidl antoi työntekijöilleen joulupäivän vapaaksi. Kuva. Aattona naakkaparvi - - Aamuhämärän kuva. - Pekka Haaviston luottamuksesta. - Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. - Uhattiinko Ohisaloa? - Paljonko ihminen maata tarvitsee? Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. - ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu.” - Oliko Oodi-kirjasto onnenkantamoinen? Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. - Kansanedustaja Harkimo, tupakkamannekiinista venäläisten mannekiiniksi - Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia. - "Pääministeri Sanna Marin luottaa - Saamelaisten kansallispäivä. Arkisto 2007. Yle:n kuvia. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu - lauantai 2.1.2020 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

N:o 2341 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2021-01-02, nettiin 2021-01-02 14:59, linkkejä 2021-01-02

parhaat uudet ... banneri 2018-07-31 alkaen.

 

 


Takasisulla:
2020. Helmikuu. Suomi voittaa aina?

Ja muita vanhempia kirjoituksia ja kuvia!

Takasivulle!


 

 

Sivun alkuun!

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuina (10.12.2019-04.01.2021) nettiin torstaina 07.01.2021.