Vanhin  - sanomahouse - Uusin

sanomahouse.fi

Kuvia ja linjoja vuosien varrelta

Vannevalinnalla näyttävyyttä autoon

LUE!

Helsinki. Mannerheimintie. Puiden siimeksessä Eduskuntatalo. Kansallismuseon torni. Musiikkitalo ja nosturi. Mannerheimin ratsastajapatsas.. Nykytaiteen museo Kiasma ja Urho Kekkosen seinäkuva. Liput Sanomatalon katolla: Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat. Kaupunkilainen pyöräilee toukokuun maanantaina 2010-05-24 klo 10:35. Kuva: Pertti Manninen.

Vannevalinnalla näyttävyyttä autoon

Monia autoilijoita viehättää auton suorituskyvyn lisäksi sen näyttävä ulkonäkö. Auton halutaan erottuvan edukseen massasta. Yksi helpoimmista keinoista lisätä näyttävyyttä on uusien vanteiden ja renkaiden asennus. 90-luvulta lähtien autovalmistajat ovat varustaneet erikoisempia ja kalliimpia mallejaan yhä isommilla ja näyttävämmillä ensiasennusvanteilla ja -renkailla. Nykypäivänä voi jopa 19” tai 20” tehdasasenteinen vanne olla arkipäivää perheautossa, ainakin lisävarustelistalta poimittuna. Autoharrastajat ovat seuranneet trendin perässä. Oman auton ulkonäköä on vaivatonta päivittää persoonallisemmaksi ja näyttävämmäksi uuden rengassarjan hankinnalla.

Myös vanteita ja renkaita tarjoavien nettikauppojen määrä on kasvanut valtavasti, ja sitä myöten niiden tarjonnan laajuus. Yhtenä tuoreimmista rengasmyymälöistä voidaan mainita vanteet-online.fi , jonka valikoimasta löytyy kattavasti eri valmistajien rengas- ja vannemalleja.

Eri tyylisuuntiin tuunattuja autoja on nähtävissä Suomessa sekä ympäri maailmaa. Toisille autoharrastajille tärkeintä on maksimaalinen näyttävyys, jolloin vannekokoa usein kasvatetaan mahdollisimman suureksi ja leveäksi, jopa muiden ominaisuuksien kustannuksella. Osa autoharrastajista taas haluaa maksimoida autonsa ajo-ominaisuuksia, vannekoko ei välttämättä juurikaan kasva alkuperäisestä, tai sitä korkeintaan kasvatetaan mallisarjan huipulla olevaa erikoismallia vastaavaksi. Vanteelta voidaan hakea erityyppisiä ominaisuuksia näyttävyyden sijaan, kuten esimerkiksi keveyttä ja kestävyyttä. Renkaaksi valikoituu ajo-ominaisuuksiltaan huippuluokkaa oleva testimenestyjä. Radalla enemmän viihtyvät autoharrastajat useimmiten hankkivat viikonloppujen ratapäiville erillisen rengassarjan. Rata-ajossa katurenkaat kuluvat nopeasti, ja rata-ajoa ajatellen myös niiden ominaisuudet ovat aina kompromissi. Renkaiden ja vanteiden suuri vaikutus ajettavuuteen ja ajoturvallisuuteen on aina syytä pitää mielessä uutta rengassarjaa valittaessa. Hintahaarukan laajuus alumiinivanteissa ja renkaissa voi olla yllätys. Samaa kokoa oleva rengas voi olla kappalehinnaltaan esimerkiksi 80 ja 300 euron haarukassa. Yhtä jokaiselle autoilijalle sopivaa vaihtoehtoa ei ole olemassa. Toiset tekevät valinnan edullisen hankintahinnan tai mukavuuden perusteella, jotkut hakevat näyttävyyttä ja tyyliä, kun taas toiset ovat valmiit sijoittamiin suuria rahasummia saadakseen parasta mitä markkinoilla on tarjota ajo-ominaisuuksien parantamiseksi.

Netin rengasvertailuihin ja käyttäjäkokemuksiin tutustumalla saa hyvää pohjatietoa aiheesta. Rengas- ja vannekaupan yleistyminen netissä myös helpottaa olennaisesti eri hankintakanavien hintavertailussa. Rengassarja on aina arvokas hankinta, mutta taustatyötä tekemällä tässä hankinnassa on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä.


sanomahouse.fi

Kuvia ja linjoja vuosien varrelta

Vanhin  - sanomahouse.fi - Uusin

sanomahouse.fi - Kuvia ja linjoja vuosien varrelta - Riippumaton - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen: nettisanomati @hotmail.com - Nettisanomat Sanomanetti

Tämä index-sivu torstaina 2016-03-17. 2016-09-26.

Sivusto on nettisanomat-sivuston rinnakkaissivusto. Muokattu hs27.com-sivuston sivut 07.01.2015 - 05.03.2016. Siirretty nettiin omaksi sivustokseen torstaina 17.03.2016.

Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! Lue!

Sivun alkuun!